demi-moore-maakt-comeback-op-cannes-filmfestival-in-iconische-looks-298854
©Getty Images

Niet alleen Sienna Miller, met haar schattige plus één, en Bella Hadid in haar gewaagde naked dress, zetten Cannes in vuur en vlam. Ook Demi Moore, die na bijna dertig jaar haar comeback maakte, was een van de grote sterren van het Franse filmfestival. Van de uitreiking van de Chopard Trophy tot haar rentree op de rode loper (de actrice promoot haar (horror)film The Substance); Demi Moore schitterde in verschillende creaties.

Demi Moore draagt iconische looks in Cannes

Het was in 1997 dat Moore voor het eerst op het Filmfestival van Cannes verscheen. Met kort haar en een lange paarse maxi-jurk. Zevenentwintig jaar later is de Amerikaanse actrice vastbeslotener dan ooit zichzelf te profileren als een van de sterren van de 77e editie van het Cannes Filmfestival.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Dat bewees de 61-jarige ster voor het eerst toen ze de rode loper sierde tijdens de première van Kinds of Kindness. Ze verscheen in een prachtige rode Giorgio Armani Privé-jurk met kralen en bloemendetails. Ze maakte haar look af met oorbellen van Chopard. Haar kenmerkende lange, donkere haar reikte tot haar middel. En dat gaf de look een extra dosis drama en glamour.

©Stephane Cardinale – Corbis/Getty Images

Drama, glamour en elegantie 

Diezelfde dag ging Moore naar de Chopard Trophy-ceremonie. Sinds 2001 wordt hier de opkomende generatie van de internationale filmwereld geëerd. Dit jaar bekroonde de beschermheer van de prijs de Australische actrice Sophie Wilde en de Amerikaanse acteur Mike Faist. Samen met Zendaya en Josh O’Connor spelen zij in de Amerikaanse romantische sportfilm Luca Guadagnino’s Challenger.

Voor deze gelegenheid koos de actrice voor een lange turquoise jurk met sequins van Balenciaga uit de herfst/wintershow 2024-2025. En ook weer sieraden van Chopard.

©Getty Images

Maar Demi Moore is dit jaar ook in Cannes om haar eigen film The Substance, een horrorspeelfilm van Coralie Fargeat, te promoten. Voor de première liep ze de trappen op in een even elegante als sexy outfit. Ze koos voor Old Hollywoodglamour en droeg een creatie uit de Schiaparelli haute couture lente/zomer 2024-show.

©Stephane Cardinale – Corbis/Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue FR.