demi-moore-maakt-comeback-op-met-gala-met-nooit-eerder-vertoonde-cartier-sieraden-297091
©Dia Dipasupil/Getty Images

Niet alleen Irina Shayk schitterde op het Met Gala 2024 in diamanten sieraden, ook Demi Moore – die voor het eerst sinds vijf jaar weer op het beroemde modegala verscheen – straalde dankzij de bijzondere juwelen die zij droeg uit de nog te verschijnen Cartier High Jewelry-collectie. “Ik wilde al een tijdje iets doen met Harris Reed. En de samenwerking met Cartier en het thema van dit jaar voelde als een magische combinatie en samenwerking. Ik kan alleen maar zeggen dat het allemaal perfect samenviel”, vertelt de actrice aan Vogue US.

De avond van het Met Gala droeg Moore als eerste sieraden uit de Cartier’s High Jewelry-collectie Nature Sauvage, die eind mei officieel wordt gelanceerd. Ze debuteert met de Chloris, een bijzondere combinatie van halsketting en oorbellen die de weg vrijmaakt voor de volledige collectie van het sieradenmerk later deze maand. En wat is een betere plek om een voorproefje te geven dan het Met Gala?

Demi Moore schittert in sieraden van Cartier

Het platinum Chloris collier bevat met diamanten bezette spiralen met smaragden in het midden, en bijpassende oorbellen. De ketting bevat 7,87 karaat smaragden, terwijl de oorbellen 2,25 karaat smaragden bevatten. De juwelen zijn vernoemd naar de Griekse nimf Chloris, godin van de lente, en lijken op paardebloemzaadjes die door de wind worden meegesleurd.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Bij spectaculaire sieraden hoort natuurlijk ook een indrukwekkende jurk en Harris Reed was meer dan opgewassen tegen deze taak. “In het proces van Harris’ creatie van mijn jurk stuurden we de maten van de ketting door die hij vervolgens op ware grootte op papier had nagemaakt, zodat hij er zeker van kon zijn dat de jurk en de sieraden elkaar naadloos aanvulden”, zegt Moore. De jurk was geïnspireerd op look acht van Reeds herfst/winter-collectie 2024.

De show stopping fluwelen jurk, is gemaakt van geüpcycled behang en voorzien van hartvormige vleugels met pijlen gemaakt van Duchess zijde die versierd zijn met enorme roze pioenrozen. In de borduursels op de jurk zit in totaal elfduizend uur werk.

Harris Reed over de creatie

“Ik dacht dat veel mensen naar het thema van dit jaar zouden kijken op een manier dat alles heel delicaat zou zijn en dat het allemaal om kant zou draaien, en doorschijnend”, vertelt Reed aan Vogue US. “Ik wilde het tegenovergestelde. Dat het leek alsof ze bijna in volle bloei stond voor een fractie van een seconde, voordat deze bloem zoals elke bloem begint te vergaan.”

Reed werd vooral geïnspireerd door de doorns in de tuin, vandaar de omtrek van doorns die Moore omringen. “Het was zo belangrijk om deze bijna doornen om haar heen te laten zien, omdat zoveel mooie dingen stekelig aanvoelen.” Ondanks haar regelmatige verschijning front row bij verschillende fashion shows, is Moore slechts vier keer naar het Met Gala geweest.

Met Gala-looks van Demi Moore door de jaren heen

Haar eerste jaar, in 2001, droeg ze een creatie van Donna Karan: een gouden jurk met één schouder. Ze liep pas weer de Met-trappen op in 2010, waar ze nogmaals koos voor metallic: een strapless zilveren jurk van Lanvin met een dijhoge split.

En in 2011 vierde ze het oeuvre van Alexander McQueen in een jurk met veren en een al even gewaagd hoofddeksel. Haar laatste deelname aan de Met was in 2019, aan de arm van Anthony Vaccarello van Saint Laurent. Toen koos ze voor een smokingjurk met een diepe V-hals.

©Courtesy of Harris Reed
©GregKessler/KesslerStudio
©GregKessler/KesslerStudio
©GregKessler/KesslerStudio
©GregKessler/KesslerStudio
©GregKessler/KesslerStudio
©GregKessler/KesslerStudio
©GregKessler/KesslerStudio
©GregKessler/KesslerStudio
©GregKessler/KesslerStudio
©GregKessler/KesslerStudio
©GregKessler/KesslerStudio
©GregKessler/KesslerStudio
©GregKessler/KesslerStudio
©GregKessler/KesslerStudio

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.