emily-ratajkowski-doet-hoofden-draaien-in-doorschijnende-vintage-met-gala-afterpartylook-297097
©AKGS

Een geweldige Met Gala-afterpartyjurk mag nooit een bijzaak zijn. “Het is iets waar je zoveel van houdt dat je jezelf bijna kunt voorstellen dat je het op de rode loper draagt”, zegt Jorden Bickham, de vrouw die Emily Ratajkowski belt als ze echt indruk wil maken op de pers. Het model, dat zichzelf vorig jaar in parels en verder weinig anders hulde tijdens de post-ball soirée, gaf Bickham één opdracht mee voor 2024: haar looks moesten vintage zijn.

Emily Ratajkowski’s Met Gala 2024-afterpartylook

“Het is een ongelooflijk voorrecht om iemand als Emily Ratajkowski in vintage te mogen kleden voor zo’n speciaal evenement als het Met Gala”, merkt Bickham op, die Alexis Novak van Tab Vintage benaderde voor twee speciale archiefjurken die pasten bij het thema van 2024, Sleeping Beauties: Reawakening Fashion en de dresscode The Garden of Time. “Emily en ik dachten veel na over tijd en kwetsbaarheid. De Givenchy-afterpartyjurk, uit 1998 en ontworpen door Lee McQueen, is volledig met de hand bedrukt, net als de Atelier Versace (de jurk die Ratajkowski op de rode loper van het Met Gala droeg, red.) uit 2001. Ze zijn in ongelooflijke vorm als je bedenkt dat ze allebei meer dan twintig jaar oud zijn.”

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Givenchy lente/zomer 1998
©Getty Images
De look van Givenchy lente/zomer 1998.

Terwijl het glinsterende, zilveren Versace-exemplaar “een paar knipjes en plooitjes” nodig had, hoefde de doorzichtige Givenchy-mini, versierd met felblauwe sterren en franjes, niet te worden aangepast. “Het zijn ongelooflijk fragiele stukken en ik stel me voor dat ze dat toen net zo waren als nu – dat heeft iets speciaals”, voegt Jorden toe over het eren van het modeverleden: “De jurken kozen ons. When you know, you know.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De enige concessie die Emily en Jorden deden voor fashion’s biggest night? Een op maat gemaakte bh en string van Victoria’s Secret die het originele ondergoed van McQueen voor de catwalk nabootsen. “Er moet van top tot teen evenveel zorg en aandacht aan details worden besteed bij de afterpartylook!”, voegt Bickham toe, die weet dat naakte jurken niet alleen een trend, maar een manier van leven zijn voor haar klant.

Emily Ratajkowski in een look van Atelier Versace op de rode loper van het Met Gala 2024
©Getty Images
EmRata droeg een jurk van Atelier Versace herfst/winter 2001 op de rode loper.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.