isabelle-huppert-draagt-de-chicste-badjas-ooit-op-de-rode-loper-van-cannes-298809
©Getty Images

Het Filmfestival van Cannes is berucht om z’n strikte modeprotocollen: glamour van de hoogste orde en hakken zijn een must. Maar toen de 71-jarige Isabelle Huppert de rode loper opliep in wat aanvankelijk een badjas leek, voegde ze zich bij de rebellen van Cannes.

Isabelle Huppert draagt badjas in Cannes

Natuurlijk droeg Huppert niet de eerste de beste badjas toen ze het Hotel du Cap-Eden-Roc verliet. Voor de première van Horizon: An American Saga droeg ze een op maat gemaakte Balenciaga-jurk met een ceintuur in de taille en een split op dijhoogte. Dat de jurk van het Franse modehuis is, komt niet geheel als verrassing. Eerder bracht Balenciaga al een wikkelrok uit die eigenlijk gewoon een handdoek om de middel is. Maar wat de look van de Franse actrice echt anders maakte, was de vorstelijke, gestructureerde kraag die boven haar schouders hing en haar decolleté liet zien.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Huppert gaf haar look accessoires om het van badkamer-chic naar iets première-waardigs te brengen. De actrice droeg een paar nude laarzen met spitse neus. Ze verhoogde ook de glamourfactor door meerdere diamanten kettingen om haar nek te hangen en er dikke oorbellen en ringen aan toe te voegen.

Haar Balenciaga-jurk straalde al een effortless vibe uit, maar die bracht ze naar een idgaf-status met een ondoordringbare zwarte zonnebril. We kunnen allemaal nog wat leren van Isabelle Huppert over cool zijn bij filmsterren.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.