emma-watson-geeft-ons-de-perfecte-inspiratie-voor-een-overgangslook-naar-de-lente-287295
©Getty Images

We bevinden ons momenteel op dat punt in de winter waarop we allemaal naar de lente lijken te verlangen – al hebben Milan Fashion Week-gangers geluk; zij krijgen alvast een voorproefje, met temperaturen rond de 12 graden. Maar wat draag je in die tussenperiode, als het nog te koud is om zonder jas de straat op te gaan, maar het te warm is voor een dikke wintermantel? Emma Watson laat ons zien hoe je de perfecte overgangslook creëert, tijdens een bezoek aan de Italiaanse stad.

Emma Watson in de perfecte overgangslook

De Italiaanse shows trekken vaak een sterrenpubliek, onder wie Emma Watson. De ster, die al lange tijd Prada-ambassadeur is, verliet deze week de winkel van het merk in Milaan in een outfit die rechtstreeks naar ons moodboard gaat nu de overgang van de winter naar de lente begint.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De actrice en activist droeg een preppy look, bestaande uit veel laagjes. Ze combineerde een blauw-wit gestreept shirt met gouden knopen op de kraag met een licht gewassen blauwe jeans. Daarnaast droeg Watson zwarte loafers met het kenmerkende, omgekeerde driehoekige logo van het merk. Over haar klassieke basics droeg ze een kaki jas en een camelkleurige kasjmieren trui, die ze over haar schouders drapeerde en om haar nek bond. Qua accessoires droeg Watson een zwarte nylon schoudertas met kettingband, een gouden statementketting en een oversized zonnebril – allemaal naar de hand van mrs. Prada.

Authentieke stijl

Het mooie aan Watsons langdurige samenwerking met Prada is dat ze geen wandelend reclamebord voor het merk is geworden. Terwijl veel sterren een radicaal nieuwe stijl aannemen zodra ze door een label worden binnengehaald, lijken Watson en Prada op een natuurlijke wijze bij elkaar te passen. Er zit een subtiliteit in Watsons looks, waardoor haar Prada-outfits nog steeds authentiek aanvoelen en in lijn zijn met haar persoonlijke stijl. We houden onze ogen open voor wat ze vandaag zal dragen tijdens de herfst/winter 2024-show van het Italiaanse modehuis, wederom een collectie gemaakt in samenwerking met Raf Simons die sinds 2020 co-creative director is.

Emma Watson in een Prada look
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.