florence-pugh-leest-voor-tijdens-theatrale-presentatie-van-harris-reed-242933
©Getty Images

Waar haalde Harris Reed inspiratie uit voor zijn herfst/winter 2023-collectie? Shakespeare, natuurlijk. Om precies te zijn uit de komedie As You Like It en de veel geciteerde uitspraak: “De hele wereld is een podium.” De nieuw aangestelde creatief directeur van Nina Ricci gaf donderdagavond een theatrale presentatie in Tate Modern. En Florence Pugh werd MC voor een avond.

Florence Pugh leest voor

“Kleding heeft een transformerende kracht – of het nu voor een acteur is of gewoon iemand on the stage of life“, droeg Florence Pugh voor. De Don’t Worry Darling-ster paradeerde door de menigte in een ontwerp dat knipoogde naar de sculpturen van Henry Moore.

“De kunst van het verkleden stelt ons in staat uit te drukken wie we werkelijk zijn”, vervolgde ze. “Waardoor we een veilige plek creëren om te leven in een soms veroordelende wereld. Onze kleren kunnen veranderen als we gezien willen worden. Ik nodig je uit de lamé en pailletten van het leven te omarmen, want de hele wereld is een podium.”

Harris Reed over Pugh

“Ze is een zeer dierbare vriendin van mij – een actrice die ik diep respecteer”, vertelde Reed aan Vogue over de cameo van Florence Pugh. En ze is niet de enige A-list vriendin die de laatste tijd model stond voor de speelse, androgyne esthetiek van Reed. Harry Styles kwam naar de Brit Awards in een van de eerste creaties van de 26-jarige ontwerper voor Nina Ricci. Hij droeg een fluwelen pak versierd met een enorme corsage. Later dit jaar zal Reed zijn showdebuut maken voor het Franse modehuis. De Amerikaans-Britse modeontwerper volgt het Nederlandse duo Rushemy Botter en Lisi Herrebrugh op. Zij leggen nu de focus op hun eigen modelabel Botter, dat vorige zomer nog de Andam Fashion Award won.