dit-zijn-officieel-de-gewildste-schoenen-en-tassen-van-het-moment-295116
©Spotlight

Fashion-technologiebedrijf en zoekplatform Lyst onthult in zijn nieuwste ranglijst welke merken en items het afgelopen kwartaal het modebeeld domineerden. Wat het meest opvalt? De Miu Miu-hype is allesbehalve over en Alaïa maakt zijn debuut in de lijst van hottest merken. En we weten nu ook officieel wat de populaire tassen en schoenen van het moment zijn.

Het populairste merk volgens Lyst

Eerst nog even over die ranglijst: de Lyst Index is een driemaandelijks rapport waarin de populairste merken en producten in de modewereld worden genoemd. Deze lijst wordt samengesteld op basis van het gedrag van zoekopdrachten op en buiten het platform van Lyst, productweergaven en verkopen. Daarnaast kijken de onderzoekers naar statistieken over social media-aandacht en -betrokkenheid wereldwijd.

Op de nieuwste lijst – die van het eerste kwartaal van 2024 – verovert Miu Miu de troon als hét populairste merk en schuift Prada door naar de tweede plek. Miu Miu’s dominantie op het gebied van mode wordt verder onderstreept door de opmerkelijke prestatie van maar liefst drie (!) items in de top tien van populairste producten.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Maar Miu Miu is niet het enige merk dat opzien baart in de nieuwste Lyst Index: Alaïa maakt zijn debuut in de ranglijst van twintig topmerken, met zoekopdrachten die de afgelopen drie maanden met 49 procent zijn gestegen. Ook opmerkelijk: Victoria Beckham was het laatste kwartaal van 2023 nog de break-out brand volgens Lyst, maar is dit keer nergens te bekennen.

De tekst gaat verder onder de Instagrampost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LYST (@lyst)

Populaire tassen en schoenen

Waar Alaïa zijn populariteit aan te danken heeft? Dat zijn vooral de met kristallen versierde Mary Janes van het merk, die voor het eerst werden uitgebracht in 2022. De schoenen werden een wereldwijde sensatie. We kunnen ook wel stellen dat het merk de trend veroorzaakte van embellished flats. Dit is alleen al te zien aan de zoekopdrachten die dit kwartaal met 43 procent stegen.

Een andere populaire schoen – of wat zeggen we: de populairste – is de sneaker uit de samenwerking tussen Miu Miu en New Balance. Deze schoen was binnen enkele uren na de release online uitverkocht en staat hiermee op nummer één van hottest items van het afgelopen kwartaal.

De populariteit van Balenciaga was vorige seizoenen nog flink gekelderd na de controversie rondom het modehuis. Maar nu krabbelt het merk weer langzaam op. Dit komt mede door de Rodeo-tas. Dit is de enige tas in de lijst van populaire producten, en daarmee officieel de gewildste tas van het moment. Andere gewilde accessoires zijn de zilveren Julius Panel-oorbellen van Khaite en de Panthos-zonnebril van Saint Laurent.

Miu Miu x New Balance 530 SL sneakers
©Courtesy of Miu Miu
Miu Miu x New Balance 530 SL sneakers