het-duurde-meer-dan-13-500-uur-om-gigi-hadids-met-gala-look-te-maken-296526
©Getty Images

Als er één ding is aan Gigi Hadid, dan is het wel dat ze weet hoe ze een thema moet aanpakken, en het Met Gala van 2024 is daarop geen uitzondering.

Gigi Hadid tijdens Met Gala 2024

Dit jaar, voor Sleeping Beauties: Reawakening Fashion werkte Gigi Hadid samen met Thom Browne voor een look die past bij de dresscode The Garden of Time. Het model droeg een witte off-the-shoulder korsetjurk met overdreven heupen, onder een witte moiréjas van zijde met zwarte duchesse satijnen uiteinden en versierd met gele 3D-rozen. Met een intense focus op elk minuscuul detail kostte het een team van meer dan zeventig mensen meer dan 13.500 uur om de hele look volledig met de hand te maken. De look zal na het Met Gala in Brownes permanente archief te vinden zijn.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

“Het is altijd een voorrecht om Gigi tot leven te zien komen. Ze is een echt talent dat schittert in alles wat ze doet”, zegt Browne. “Ik wilde dat haar look de kwetsbaarheid en het immense werk zou belichamen dat je ziet in de tentoonstelling van Andrew [Bolton], bloeiend op het tapijt en in het Metropolitan Museum of Art”, aldus Browne over Hadid.

Indrukwekkend staaltje vakmanschap

De gele rozentuin met doornapplicaties was kunstig over Hadids look verspreid. Alleen al de volumineuze rok van de buitenste laag kostte een team van veertig mensen meer dan 8.500 uur om te borduren. De korsetjurk was ook een indrukwekkend staaltje vakmanschap. Een team van twintig ambachtslieden spendeerde 5.000 uur om 2,8 miljoen microbugelkraaltjes met de hand op de jurk te borduren.

“Tijdens mijn laatste pasbeurt kreeg ik eindelijk de 3D-stukken te zien en kon ik ze gewoon vasthouden”, vertelt Hadid aan Vogue. “Alleen al één roos op mijn outfit is een kunstwerk. En het aantal uren en het werk van mensen dat in deze jurk zit, is echt ongelooflijk. Een eer voor mij om dit voor hen te presenteren. Ik loop altijd over de loper met dat in mijn achterhoofd. Ik ben erg trots op hun werk.”

Hadids stylist, Mimi Cuttrell, was geïnspireerd door standbeelden in tuinen ingepakt door planten. “Ik werk erg visueel, dus Pinterest is de beste tool om afbeeldingen te verzamelen die helpen om de perfecte look te creëren”, vertelt ze. “We concentreerden ons op standbeelden en gestructureerde stenen zuilen in een tuin met wijnranken en bloemendetails voor Gigi’s look. Ik werd zo geïnspireerd door verwijzingen naar oude Italiaanse tuinen. Ik hou ervan hoe het licht prachtige gele tinten reflecteert tegen het steen, de inspiratie voor gele sieraden om haar look af te maken.”

Voorgaande jaren

Hadid was voor het eerst aanwezig bij de Met in 2015 voor China: Through the Looking Glass. Hier ging ze gekleed in een vuurrode DVF-jurk. Sindsdien is ze ons blijven verbazen met haar verkwikkende, fashion-forward looks. Tijdens de acht Mets die Gigi Hadid bezocht, droeg het model een opvallende bordeauxrode Versace-puffer coat. Ook trok ze eerder een vogelachtig Michael Kors Collection-pak aan. En ze channelde ook haar innerlijke Jessica Rabbit in een look van Prada.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.