gisele-bundchen-keert-terug-op-de-rode-loper-van-het-met-gala-in-archiefstuk-van-chanel-251976
©Getty Images

Het is alweer een paar jaar geleden dat Gisele Bündchen voor het laatst over een rode loper liep (haar laatste rode loper-optreden was tijdens het Met Gala van 2019). Maar vanavond liet Bündchen zien dat ze weer helemaal terug is na haar scheiding met Tom Brady. Ze droeg een flamboyante look uit het Chanel-archief. Misschien kwam de look zelfs een beetje bekend voor, voor degenen die groot fan zijn van haar stijl.

Gisele Bündchen op het Met Gala 2023

De sprookjesachtige jurk van het Braziliaanse supermodel – gemaakt van witte zijden tule en lovertjes, geborduurd in verticale strepen – was de bruidslook in Karl Lagerfelds coutureshow voorjaar 2007 voor Chanel. Hoewel de look oorspronkelijk op de catwalk werd gedragen door Freja Beha Erichsen, droeg Bündchen hem datzelfde jaar al voor een fashion editorial. In een gesprek met de gastvrouw van het Met Gala, La La Anthony, zei Bündchen dat ze het ontwerp zag, zich herinnerde het gedragen te hebben voor een shoot en onmiddellijk dacht: “Dit is the one.” Maar de echte ster? Dat is de zwierige cape versierd met veren en camelia-bloemen, die de look volledig afmaakte. Gisele’s motto was deze avond duidelijk: go big or go home.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

Een close-up van de look die Gisele droeg naar het Met Gala 2023
©Getty Images
Gisele laat de kracht zien van haar jurk uit het archief van Chanel
©Getty Images

Gisele Bündchen en Karl Lagerfeld

Als jarenlange muze van Lagerfeld – niet alleen liep Bündchen talloze keren over de Chanel-catwalk tijdens de carrière van de ontwerper, ook was ze meerdere keren het gezicht van het modehuis in mode- en geurcampagnes – nam het supermodel ook de tijd om terug te blikken op haar favoriete herinneringen aan de ontwerper. “Het is moeilijk kiezen”, zei ze, voordat ze zich een specifieke campagneshoot herinnerde, waarbij ze om middernacht op blote voeten door de straten van Parijs rende. “Ik hou gewoon van de herinneringen aan hem en de tijd die we samen doorbrachten. Hij was een heer en een geweldige man, altijd zo goedhartig. Ik ben blij dat ik hier ben om hem te eren.” Met haar stralende terugkeer op de rode loper, deed Bündchen precies dat.

Breed beeld van gisele bundchen haar Chanel look
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.