rihanna-in-deze-furry-look-is-de-belichaming-van-het-met-gala-thema-251787
©ANP

Twee van de grootste vragen voorafgaand aan het Met Gala van 2023 zijn: ‘zal Rihanna er zijn?’ en ‘wat zal ze dragen?’. Dankzij haar statement looks zoals de onvergetelijke gele Guo Pei-jurk in 2015 en de keer dat ze als een Margiela-ified paus kwam in 2018, is de superster een onmiskenbare fanfavoriet. Het antwoord op die vragen weten we nog niet, maar Rihanna verscheen dit weekend in New York in een look die helemaal in Met Gala-thema was.

Rihanna in Met Gala-thema

Het Met Gala van dit jaar eert de overleden ontwerper Karl Lagerfeld. A-listers op de rode loper worden aangemoedigd zich te kleden ’ter ere van Karl’. Binnen krijgen de gasten een eerste blik op de nieuwe tentoonstelling van het Metropolitan Museum of Art, Karl Lagerfeld: A Line of Beauty, die zijn werk bij modehuizen als Chanel, Fendi, Chloé en meer onderzoekt.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Afgelopen weekend bij het verlaten van een restaurant droeg Rihanna toevallig stukken uit Chanels herfst/winter 1994-collectie, ontworpen door Lagerfeld zelf. Ze droeg een faux fur jas (in zwart en wit, Lagerfelds kenmerkende combinatie) en een kitscherige CC-logo zonnebril, die voor meer dan 3.000 euro te koop is op 1stDibs.

Komt Rihanna naar het Met Gala?

Rihanna vulde de vintage Chanel-stukken aan met een donzige witte Coperni-jurk, Amina Muaddi-hakken en een op maat gemaakte faux fur hoed van Benny Andallo – de kitscherige hoedenmaker die eerder statement items ontwierp voor FKA Twigs en Rihanna. Maar het zijn die begeerlijke jaren negentig-stukken van Chanel die niet meer Met Gala-ready kunnen zijn. Is dit haar hint dat ze vanavond op de iconische trappen van het Met Gala zal staan? Alleen de tijd zal het leren.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.