van-korte-leren-jacks-tot-lange-mantels-met-pailletten-guccis-herfst-winter-2024-show-is-een-jassenparade-287648
©Spotlight

Nadat Sabato De Sarno het roer overnam bij Gucci, werd zijn debuut voor het lente/zomer 2024-seizoen gezien als een collectie vol minimalisme en stille luxe. De reactie van de creative director hierop? “Het is voor eigenlijk het tegenovergestelde”, zei hij tegen Vogue. “Mijn manteljas heeft een vorm die het resultaat is van een curatorisch proces. We hebben het getest, we hebben gekozen voor draagbaarheid. Aan het einde zie je een grijze jas, maar het is iets meer dan een grijze jas.” Dat De Sarno het hier heeft over een jas, zal vast geen toeval zijn. Zijn herfst/winter 2024-collectie voor Gucci zit namelijk vol met verschillende soorten: van kort en leer tot lang en versierd met pailletten. Kijk mee naar de show.

Gucci herfst/winter 2024-show

Over de knie

Op de runway liepen de welbekende horsebit-loafers voorbij, die dit keer een upgrade kregen, letterlijk, want de schoenen kregen een platform. Maar nog opvallender waren de lange laarzen die we vanaf de eerste look zagen. Sabato De Sarno vindt het belangrijk om met de mensen die bij Gucci werken in gesprek te gaan, omdat ze hem inspireren. Zo zorgde een gesprek met een medewerker die al meer dan veertig jaar op de afdeling schoenenontwerp werkt, voor de nieuwste Gucci-laars: een lange laars tot over de knie van zacht leer, versierd met horsebit-hardware op de hak.

gucci
©Spotlight

Snoepkleurige tassen

Terwijl beroemdheden als Solange Knowles en Samla Hayek op de front row zaten met een Jackie-tas, kwamen er tassen voorbij die ze de celebs gegarandeerd meteen op hun verlanglijst hebben gezet. Zo zien we halve maanvormige tassen in een vrolijke limoenkleur, een oranje Jackie-tas, maar ook blauwe, roze en groene tassen. Opvallend: de iconische GG Supreme-canvasprint is nergens te bekennen.

gucci tassen
©Spotlight

Jassenparade

Voor het najaar vindt Gucci het vooral belangrijk dat we kunnen variëren met outerwear. Want de jassen, die waren er in alle vormen en maten. Van lange leren manteljassen in botergeel en olijfgroen, tot double breasted kort in babyblauw, kersenrood of zwart.

gucci jas
©Spotlight

Choker met stylingtruc

In z’n geheel was de tweede collectie van de Sarno opnieuw enorm draagbaar, iets wat de creative director belangrijk vindt wanneer hij kleding maakt. Ja, de collectie bevat nog steeds gewaagde transparante jurken, rokjes die net over de lies komen en loafers met platform, maar het overgrote gedeelte oogt comfortabel. Toch had deze collectie meer bling dan de vorige. Dit zagen we niet alleen op de jassen, maar ook om de nek met chokers aan lange dunne sjalen. Deze werden over het haar heen gedragen, waardoor het accessoire van achter op een haarspeld leek – een stylingtruc die we nu al makkelijk kunnen kopiëren.

gucci chokers
©Spotlight