niet-balenciaga-maar-dit-is-het-populairste-modelabel-van-het-moment-217816
©ANP

Internationaal modezoekplatform Lyst maakt vandaag de ranglijst bekend van de meest populaire modelabels ter wereld. De Lyst Index toont hiermee naar welke modehuizen het meest gezocht is in het tweede kwartaal van 2022 – aka welke merken op dit moment het meest geliefd zijn. Wie er op nummer één staat? Gucci. Het Italiaanse ontwikkelde zich de afgelopen jaren tot een van de populairste modehuizen, en is nu dus officieel de allerpopulairste. Het Italiaanse modehuis stoot hiermee Balenciaga van de troon.

Gucci populairste merk volgens Lyst

In dit onderzoek van Lyst zijn meer dan acht miljoen items onderzocht. Deze zijn vervolgens beoordeeld op basis van het aantal zoekopdrachten, vermeldingen op social media, het aantal bekeken pagina’s en het aantal verkopen in de Lyst-app. Een van de belangrijkste redenen dat Gucci de lijst domineert, is de recente samenwerking met Adidas. De collectie zorgt ervoor dat het label opnieuw bij een groter publiek bekend én geliefd is geworden. Zo stegen de zoekopdrachten naar Gucci met maar liefst 286 procent in 48 uur na de lancering van de collectie in juni.

Ook de samenwerking van Gucci met popster Harry Styles zorgt voor het huidige momentum van het merk. De zanger wordt herhaaldelijk gespot in looks van het modehuis en werkt momenteel samen met het merk aan een kleurrijke capsulecollectie genaamd Ha Ha Ha.

Top 10 populairste modelabels

Met de stijging van Gucci naar de eerste positie zakt Balenciaga naar de tweede plek. Het modehuis is nog steeds een van de meest gewilde labels van het moment, mede door de samenwerking met Kanye Wests Yeezy en Gap. Gezien de meerdere viral momenten tijdens de afgelopen coutureshow met sterren als Dua Lipa, Kim Kardashian en Nicole Kidman, zal het merk ongetwijfeld met een knal terugkomen in de volgende ranglijst.

Op de derde plek staat Prada (het label stijgt van plek vier naar drie), gevolgd door Valentino. De vijfde plek is nu voor Louis Vuitton. Dior blijft op nummer zes en Miu Miu stijgt van een tiende naar zevende plaats. Fendi is het achtste populairste merk van het moment, gevolgd door Diesel op negen en Burberry op tien.

Wanneer we overigens enkel kijken naar de populairste mode-items van het moment, staat Diesel op de eerste plek. Hun 1DR-tas blijkt het populairste damesitem in het tweede kwartaal van 2022. Daarna komen de Gazelle-sneakers uit de collab tussen Gucci en Adidas. Gevolgd door de Jean Paul Gaultier x Lotta Volkova-jurk, de Balenciaga Le Cagoleschoudertas en de Jaded London Tech-cargobroek.