hailey-bieber-draagt-s-werelds-gewaagdste-mary-janes-275067
©ANP

Hailey Bieber is zo toegewijd aan haar zogenaamde glazed donut-esthetiek dat haar schoenenkeuze zelden afwijkt van een paar lakleren Saint Laurent-stiletto’s. Maar sinds vorige week lijkt ze haar gemanicuurde voeten te steken in een compleet ander soort schoeisel. Zo droeg ze onlangs kitten heels van Toteme in combinatie met een stirrup legging, en een paar cartooneske Bottega Veneta-schoenen, die eruitzien alsof ze in de animatieserie Recess thuishoren. Haar nieuwste aanwinst? Een paar opvallende Mary Janes.

Hailey Bieber draagt gewaagde Mary Janes

Hailey Bieber stapte in Los Angeles de deur uit voor het kopen van een salade en een ijskoffie, met een paar ongewoon grote Mary Janes met gouden gesp aan haar voeten. Het zou zomaar een ontwerp kunnen zijn uit de gloednieuwe samenwerkingscollectie van Ganni met Dr. Martens, die nog niet onthuld is.

Bieber droeg de schoenen met een paar witte sokken en een lange leren trenchcoat die zo uit The Matrix lijkt te komen. In de voetsporten van Kendall Jenner – die op dit moment steeds meer lijkt te neigen naar alles wat high-end en een beetje bizar is – slaagde Bieber erin om een paar Mary Janes bij haar ongerepte, Instagramwaardige look te dragen, die toch wel het best omschreven kunnen worden als clownschoenen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Dat wil echter niet zeggen dat de schoenen esthetisch onaantrekkelijk zijn. Ze mogen dan wel gemaakt zijn met een uitvergrote neus, een dikke gesp en een brede rubberen hak, toch zien ze er goed uit. Bovendien zorgen ze voor een verfrissende onderbreking van de meisjesachtige look die nu zo populair is op TikTok.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.