hollands-next-top-model-is-terug-in-een-nieuw-jasje-en-werkt-samen-met-vogue-221749
©Courtesy Hollands Next Top Model

Holland’s Next Top Model is terug. Dit dertiende seizoen kiest de talentenjacht voor een nieuwe aanpak tijdens de zoektocht naar hét nieuwe topmodel van Nederland. Voor het eerst maakt het programma een genderneutrale selectie waarbij de diversiteit van alle modellen wordt omarmd. Bovendien wordt dit seizoen samengewerkt met enkele van de grootste namen uit de modellen- en mode-industrie. Van Yolanda Hadid als jurylid en Loiza Lamers als host tot Vogue’s Yeliz als expert. Dit kun je verwachten van een nieuw seizoen HNTM.

Vogue x Holland’s Next Top Model

De modewereld is aan het veranderen en zo ook de modellenindustrie. Holland’s Next Top Model biedt dit nieuwe seizoen een platform voor deze ontwikkeling om (met de hulp van Vogue) een positieve verandering in gang te zetten. Nooit eerder was het zo belangrijk een inclusieve modewereld te creëren. Vogue’s hoofdredacteur Yeliz Çiçek geeft de modellen advies tijdens de competitie, waarbij authenticiteit belangrijker is dan ooit. De winnaar van HNTM 2022 ontvangt een exclusieve shoot in Vogue, voor een vliegende start van hun carrière als topmodel.

“Wij zien als Vogue een grote verantwoordelijkheid om een inclusieve modewereld te creëren en modellen de juiste coaching en tools te geven. Als hoofdredacteur vind ik het ontzettend belangrijk om jong talent op de juiste manier te begeleiden in hun carrière en ze een kans te geven. Daarom kijk ik er naar uit mijn kennis over de modewereld met hen te delen in deze nieuwe editie van HNTM”, aldus Yeliz.

Voor het eerst genderneutraal

Diversiteit en inclusiviteit zijn belangrijker dan ooit in de modewereld. Waar voorheen enkel vrouwen werden geselecteerd voor HNTM en later een combinatie van mannen en vrouwen, wordt deze benadering nu losgelaten. Hoe iemand zich ook identificeert, iedereen die potentie heeft om topmodel te worden maakt kans om deel te nemen aan HNTM.

Loiza Lamers won in 2015 HNTM en is de host van het programma. Als winnaar en ex-deelnemer weet ze als geen ander hoe het is om deel te nemen aan de competitie. Het platform dat zij ooit kreeg wil ze nu aan anderen bieden, met de boodschap jezelf te blijven en te omarmen.

Nieuwe juryleden

De modellen zullen kennismaken met de grootste namen uit de industrie. Samen met die professionals wordt er tijdens het programma gewerkt aan hun carrière. Niemand minder dan Yolanda Hadid treedt op als jurylid. Als voormalig topmodel en moeder van Bella en Gigi Hadid weet zij als geen ander wat nodig is om een topmodel te worden. Ook de Nederlandse modefotograaf Philippe Vogelenzang is jurylid, samen met oprichter van Filling Pieces Guillaume Philibert Chin.

Het dertiende seizoen van Holland’s Next Top Model is vanaf 5 september wekelijks te zien op Videoland.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Videoland (@videolandonline)