irina-shayk-neemt-de-lingerietrend-wel-heel-letterlijk-met-deze-naked-dress-255281
©Dave Benett/Getty Images for Conde Nast

Doorschijnende jurken waren dit jaar zeldzaam in Cannes, maar één gast pakte volledig uit met de gedurfde trend. Nadat ze een leren look van Mowalola droeg op de rode loper, woonde Irina Shayk het feest van de Britse Vogue bij in Hotel Martinez. Hier droeg het model een naked dress die zorgde voor een letterlijke kijk op de lingerietrend.

Irina Shayk in ‘naked dress’

Irina Shayk onderscheidde zich van de massa in een volledig doorschijnende jurk. Hieronder was haar Gucci-lingerie met monogram (bestaande uit een triangelbeha en een string) zichtbaar. Over de look droeg het supermodel een getailleerde blazer. Voor maximaal drama voegde ze een gekristalliseerde choker en bijpassende oorbellen toe en droeg ze een matrode lip. Tijdens de nacht deed ze haar blazer uit om een paar doorzichtige operahandschoenen te onthullen. Die pasten bij de doorzichtige kousen die ze droeg onder haar zwarte sandalen met bandjes.

Cannes

‘Naakte’ looks zijn een soort handtekening geworden voor Shayk. Op het filmfestival viel ze al eerder op tussen de volumineuze jurken in een volledig lederen look. “Ik kijk altijd naar jonge ontwerpers en de laatste show van Mowalola trok mijn aandacht”, vertelde ze aan Vogue. “Ik wist dat ik een vrouwelijke ontwerper in Cannes wilde dragen en steunen, en ik dacht dat deze look perfect zou passen – het voelde speciaal.”

Op Coachella in april gaf ze haar eigen draai aan festivalstijl in een mesh-jurk (met een zichtbare string) bovenop een wit T-shirt, gedragen met hakken en Nike-sokken. Een cliché bloemenkroon? Niet voor Shayk, die koos voor een sportieve baseballpet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by irina shayk (@irinashayk)