jane-birkin-lanceert-capsulecollectie-met-parijs-label-a-p-c-223284
©COURTESY A.P.C.

Is er iemand die de befaamde Parijse ‘je ne sais quoi’-stijl meer belichaamt dan Jane Birkin? Het voormalig Britse model woont bijna haar hele leven in de Franse hoofdstad en is wat ons betreft het toonbeeld van de moeiteloze, verfijnde Parijse stijl. Een die masculine looks verheft tot een moeiteloze, aantrekkelijke stijl. Voor fans van de Franse modelook is er goed nieuws, want hét Parijse modelabel A.P.C. slaat de handen ineen met het stijlicoon voor een bijzondere capsulecollectie. Eentje vol stijlvolle, minimalistische basics die de Parijse straten al decennia lang vormen.

Jane Birkin x A.P.C.

Jane Birkin, beroemd door haar fenomenale looks en als inspiratiebron voor Hermès’ befaamde Birkin bag, is haar hele leven al een waar stijlicoon. In haar jongere jaren stond het model bekend om haar nietsverhullende outfits. Van transparante jurken tot mini-rokjes en doorzichtige tops. Hoewel gewaagd, kleedde Jane Birkin zich vooral voor haarzelf. Sinds de jaren ’80 onderging Birkin echter een stijltransformatie en verruilde ze haar mini-looks voor oversized blazers, witte shirts en comfy jeans.

Jane Birkin x A.P.C.
©Courtesy A.P.C.

Deze look werd door verschillende vrouwen maar vooral door Jane Birkin een grote trend – en nog steeds. Jane’s stijl werd hét uniform van de casual chic-stijl. Een look waarin je tot op de dag van vandaag menig Parisienne op de straten van de Franse hoofdstad ziet lopen. Nu slaat Jane Birkin de handen ineen met A.P.C. om juist deze stijl tot uiting te brengen. Het Parijse modelabel dat dertig jaar geleden door Jean Touitou werd opgericht definieert met haar kwalitatieve basic items de casual Franse look. Klinkt als een ware match made in heaven voor de stijlvolle minimalisme-fan. En geloof ons, dat is het ook.

Klassieke basics met stijl 

Deze samenwerking is de eerste modecollectie ooit die Jane Birkin ontwerpt. Waar moet je aan denken? Alle items die Birkin draagt, maar dan net ietsje beter. Denk aan een witte tanktop met de perfecte halslijn (“net iets lager waardoor hij mooi over je schouder valt”, aldus Jane). Maar ook jeans van hoge kwaliteit en witte sneakers met voering om ze ook in de winter moeiteloos te kunnen blijven dragen.

Tegenover Harper’s Bazaar stelt Birkin dat ze verbaasd was over het feit dat “mensen dezelfde items als haar zouden willen dragen of er als haar uit willen zien.” Dat verbaasde Jean Touitou niets. “Jane Birkin weet hoe ze zich moet kleden en haar stijl een extra dimensie en aantrekkingskracht te geven. Met deze collectie hebben we geprobeerd haar dagelijkse looks weer te geven én te perfectioneren,” stelt Touitou. “Ik geef toe dat het er in eerste instantie niet uitziet als iets bijzonders. Maar – om Jane’s eigen woorden te gebruiken – goed design en basismaterialen die lang mooi blijven zijn essentieel. Vooral omdat Jane haar kleding juist het liefst jaren draagt.”

De Jane Birkin x A.P.C. collectie is nu verkrijgbaar in de winkels en webshop van het label. Shop hieronder onze favorieten.

 

APC
©APC

 

 

 

 

 

 

 

Jane Birkin x APC
©APC

 

APC
©APC

 

 

 

 

 

 

 

APC
©APC