valentino-maakt-nieuwe-versie-van-jennifer-anistons-golden-globes-jurk-uit-2010-voor-the-morning-show-271648
©Courtesy of Apple

Het derde seizoen van The Morning Show kent meer drama dan ooit. De twee nieuwspresentatoren, gespeeld door Jennifer Aniston en Reese Witherspoon, navigeren door hun carrière met hoge inzet, terwijl de toekomst van hun netwerk in twijfel wordt getrokken. En hoewel er ook romantische conflicten aan het licht zijn gekomen, is het de high fashion in aflevering zeven die onze aandacht trekt. Jennifer Aniston draagt namelijk een nieuwe versie van haar Golden Globes-jurk uit 2010, ontworpen door Valentino.

Jennifer Aniston draagt nieuwe versie van Golden Globes-jurk

De aflevering Strict Scrutiny bevat een speciale scène met outfits ontworpen door Valentino’s creatief directeur Pierpaolo Piccioli. Eén look daarvan is een speciale op maat gemaakte jurk gemaakt voor Anistons personage, Alex Levy. De zwarte jurk is gebaseerd op de zwarte Valentino-jurk die de actrice droeg tijdens de Golden Globes van 2010. In de aflevering woont Alex een gala bij voor het beurzenprogramma van het Fashion Institute of Technology. Omdat het evenement wordt georganiseerd door Valentino, was het de perfecte gelegenheid om Aniston een ontwerp van het label te laten dragen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het idee om haar Golden Globes-jurk uit 2010 opnieuw te maken kwam van de actrice zelf. “Jennifer dacht aan de jurk die [Pierpaolo] in 2010 voor haar had ontworpen. Ze hield zo veel van die jurk. Ze dacht: ‘Waarom maken we dat silhouet niet gewoon opnieuw?'”, zegt uitvoerend producent Kristin Hahn van The Morning Show.

Jennifer Aniston Valentino golden globes jurk 2010 the morning show
©Getty Images, Courtesy of Apple

Cameo van Valentino’s creatief director Pierpaolo Piccioli

Het nieuwe ontwerp is een zwarte zijden jurk met één schouder, compleet met een gedrapeerd lijfje en een zijsplit. Hoewel het bijna een kopie is van het origineel dat Aniston droeg tijdens de Golden Globes, zegt Piccioli dat hij veel plezier had met het opnieuw uitvinden van het ‘iconische moment’ voor de huidige tijd. Dit deed hij door kleine aanpassingen aan te brengen, zoals het toevoegen van plooien bij de buste en meer ruches bij de taille.

Jennifer Aniston Valentino jurk schets
©Courtesy of Valentino Spa

Nog leuker voor de ontwerper was echter het maken van een cameo in de serie, waar hij zijn acteerkwaliteiten kon laten zien. “Ik had plezier op de set – ik hield van de energie en de sfeer”, zegt Piccioli. “Jennifer was een geweldige gastvrouw. Zij en de rest van het team waren super behulpzaam en ik voelde me echt op mijn gemak.”

De zwarte Valentino-jurk van Aniston is ook niet het enige high-fashion-moment in de aflevering. Een handvol modellen op het FIT-gala dragen roze looks van top tot teen uit Valentino’s kenmerkende Pink PP-collectie. “Vooral voor de kostuumafdeling was het een waar genoegen”, zegt kostuumontwerper Sophie de Rakoff van The Morning Show over de samenwerking met Piccioli. “Pierpaolo houdt van film, wij houden van mode, en de Valentino Pink PP-collectie was meer dan perfect voor onze personages in deze aflevering.” Bekijk de aflevering van The Morning Show op 18 oktober om de looks te zien – en veel meer drama en sensatie dan je typische modeshow.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.