julia-fox-waagt-zich-aan-de-no-pants-look-tijdens-bezoekje-aan-het-tankstation-254534
©Rachpoot / Bauer-Griffin

Dankzij haar viral media-optredens en haar wandelingen door New York in volledig leren looks heeft Julia Fox zich ontpopt tot een van de stijliconen van het moment. Met een trouw leger aan volgers dat elke dag groter wordt, heeft de Amerikaanse zich gevestigd als de ultieme goth muze. En eerlijk is eerlijk: het was slechts een kwestie van tijd tot Julia Fox zich waagde aan de no pants-look.

De extreme garderobe van Julia Fox

Haar outfits – altijd extreem en met referenties variërend naar de wereld van de autosport tot de Y2K-esthetiek – hebben voor memorabele momenten gezorgd. Denk aan haar verschijning op de rode loper van de Vanity Fair Oscars Afterparty in een jurk met halternek die op zijn plaats werd gehouden door een klauw. Maar ook haar streetstylelooks (zoals haar outfit met die extreem laag uitgesneden broek) zijn iconisch.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

En daar blijft het niet bij: Julia Fox weet ons weer te verrassen, deze keer met een look die ze naar het tankstation droeg. Ja, Fox koos van alle plekken deze unieke locatie als decor van haar nieuwste esthetische mijlpaal. Wat ze droeg? Een oversized jas, een witte croptop en – ja, heus – een mannenonderbroek als enige onderste kledingstuk. Daaronder droeg Fox furry witte muiltjes en een even ‘harige’ tas in het groen.

Haar bril met metalen randen maakte de outfit, waarin elk kledingstuk een verhaal vertelt, helemaal af. Hoewel we andere beroemdheden zoals Bella Hadid en Kylie Jenner al gespot hebben in een no pants-look, gaat Julia Fox nog een stapje verder.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Bella Hadid links en Kylie Jenner rechts dragen elk hun visie op de no-pants look
©Links: Gotham / Rechts: MEGA

Geniale streetstyle

Van haar T-shirt met de tekst: ‘Hour Glass. White Trash’, dat een ironische zelfparodie uitstraalt, en unieke schoenen (een onverwachte keuze om te dragen naar het tankstation), tot de onderbroek van Diesel, een Y2K-merk dat momenteel een heropleving maakt dankzij creatief directeur Glenn Martens: elk item is, zoals we van Fox gewend zijn, een heel bewuste keuze.

Het resultaat is een look waarin werkelijkheid en fictie samensmelten, waardoor een esthetisch scenario ontstaat dat eerder typerend is voor een videoclip of een editorial, dan voor een dagje boodschappen doen. Maar als dit niet iconisch is, dan weten wij het ook niet meer.

Julia Fox bij het tankstation in haar no-pants look
©Rachpoot / Bauer-Griffin

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue ES.