kate-middleton-draagt-spectaculaire-vergeten-diamanten-bloementiara-naar-staatsbanket-275890
©Getty Images

Dinsdagavond woonde Kate Middleton, prinses van Wales, een staatsbanket bij op Buckingham Palace ter ere van de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk Yeol en first lady Kim Keon Hee. Ze droeg een zeldzaam juweel dat de meeste generaties koninklijke liefhebbers nog nooit gezien hebben: de Strathmore Rose Tiara, ook wel de bloementiara genoemd.

Zeldzaam diadeem

De Strathmore Rose Tiara was een huwelijkscadeau dat de koningin-moeder kreeg van haar vader, Lord Strathmore, voordat ze in 1923 trouwde met de hertog van York. De diamanten bloementiara is ontworpen als een krans van wilde rozen en is afkomstig van de Londense juweliers Catchpole & Williams.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het juweel kan op verschillende manieren gestyled worden – over het voorhoofd, op het haar of uit elkaar gehaald om vijf individuele broches te vormen. Volgens The Queen’s Diamonds van Sir Hugh Roberts “weerspiegelt het de naturalistische stijl van hoofdsieraden die populair was vanaf het midden van de 19e eeuw”.

Kate Middleton met bloementiara

Na de dood van de koningin-moeder in 2002 erfde haar dochter, koningin Elizabeth II, de tiara. Toch bleef het decennialang in de koninklijke kluis – naar verluidt is het sinds de jaren dertig niet meer gedragen door een royal. Er gingen geruchten dat de diadeem misschien te beschadigd of te breekbaar was om opnieuw te dragen. Nu heeft de Kate Middleton de zeldzame diamanten bloementiara echter een nieuw leven gegeven.

De prinses droeg het juweel met een witte jurk van Jenny Packham met gouden details. Op haar borst prijkte haar Family Order, evenals haar Dame Grand Cross of the Royal Victorian Order, die ze in 2019 van koningin Elizabeth ontving voor haar diensten aan de vorstin. Kate maakte haar look af met een paar witte avondhandschoenen en belichaamde daarmee haar status als koningin in spé.

De koningin-moeder met de bloementiara
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.