kate-middleton-draagt-herfstachtige-co-ord-van-dit-gewilde-en-betaalbare-franse-it-merk-271379
©Getty Images

Kate Middleton bracht woensdag een bezoek aan de studenten van de Nottingham Trent University. Niet om het schooljaar te openen, maar om te praten over mentale gezondheid – deze week vond World Mental Health Day plaats. Voor haar ’terugkeer’ naar de universiteit koos Kate niet zoals haar schoonzus Meghan Markle voor een sportieve back to school-outfit, maar voor een elegante co-ord van een gewild én betaalbaar Frans high-streetlabel, dat favoriet is onder velen.

Kate Middleton in co-ord van Sézane

De prinses haalde tijdens haar bezoek herinneringen op over haar eigen studie-ervaring aan St Andrews University. Zo raadde Kate Middleton de studenten aan om hun horizon te verbreden en nieuwe dingen te proberen. “Ik zou dolgraag weer student willen zijn”, zei ze. “De universiteit was voor mij een van die geweldige plekken om hobby’s uit te proberen.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Naast hockey- en tennis-geïnspireerde looks, was een van de bekendste modemomenten van Kate Middleton op St Andrews toen ze een modeshow voor studenten liep. De prinses droeg een doorschijnende midi-jurk. Deze look wekte ongetwijfeld de interesse van prins William en werd later op een veiling verkocht voor ruim 78.000 pond. Verder droeg ze in die tijd veel cami-topjes met laag uitgesneden bootcut jeans, net zoals elke andere twintiger dat deed rond 2011. De modekeuzes van de Britse royal neigen in 2023 iets meer naar de elegante kant, met getailleerde broekpakken en pumps.

Maar vanochtend droeg de prinses een ontspannen, gebreide co-ord van het betaalbare Franse label Sézane. Het merk, dat in 2013 werd opgericht door Morgane Sézalory, draait om “alledaagse kleding met kleine details” en is een go-to merk geworden voor de prinses. Ze stylede de beige gebreide set met oorbellen met parels van Simone Rocha en suède pumps van Gianvito Rossi. Een perfecte comfortabele en herfstachtige back to school-look – but make it royal.