meghan-markles-sportieve-jasje-geinspireerd-op-prinses-diana-is-perfect-voor-je-back-to-school-look-271166
©Lee Morgan - The Archwell Foundation

De scholen zijn weer begonnen en Meghan Markle is er klaar voor. De hertogin van Sussex ging samen met prins Harry langs bij The Marcy Lab School in Brooklyn, New York ter ere van World Mental Health Day. Voor deze gelegenheid droeg Meghan Markle een toepasselijke back to school-outfit, geïnspireerd op de baseball jack-look van niemand minder dan prinses Diana.

Meghan Markle in baseball jack

Tijdens het schoolbezoek droeg Meghan Markle een marineblauw baseball jack met daarop een rode, geborduurde tekst en witte mouwen. De jas kreeg Markle in 2020 van het debatteam van de Robert Clack School in Londen. De rest van haar outfit hield ze neutraal met een zwart T-shirt en een zwarte skinny jeans van Frame. In contrast met het oversized jack droeg de hertogin een paar Mary Jane-hakken en een heleboel gouden armbanden en ringen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het baseball jack is een Amerikaans universiteitsfenomeen (laten we niet vergeten dat Meghan een alumnus is van Northwestern University). Het item werd voor het eerst gespot op Harvard in 1865, toen atleten voor foto’s poseerden in truien en jacks met de letter ‘H’ erop. Maar tegen de jaren dertig werd de sportieve bovenkleding meer afgestemd op wat we er vandaag de dag bij verstaan: een sportief kledingstuk. Het baseball jack was niet alleen enorm populair in de jaren vijftig en tachtig, maar blijft ook een relevant onderdeel van het huidige modebeeld.

Het artikel gaat verder onder de afbeelding. 

Meghan Markle in een baseball jack
©Lee Morgan – The Archewell Foundation

Inspiratie van prinses Diana

Zo is en blijft het item populair onder beroemdheden. Taylor Swift droeg een baseball jack tijdens de tournee van haar album Red, met een passende ‘R’-patch erop, en natuurlijk denken we ook meteen aan Markle’s schoonmoeder, wijlen prinses Diana, die haar eigen draai gaf aan de universiteitslook. Zij combineerde haar Philadelphia Eagles-jack met een high-waisted rok en panty, afgewerkt met een grote riem, hakken en knalorde nagels. Meghan Markle sluit zich aan bij de Amerikaanse traditie om het jack haar eigen te maken, en neemt zo een stukje van het mode-erfgoed van prinses Diana in haar look op.

Het artikel gaat verder onder de afbeelding.

Prinses Diana in een baseball jack
©Getty Images

Shop de mooiste baseball jacks

Op zoek naar inspiratie voor je eigen back to school-look met een vleugje prinses Diana? Shop hieronder onze favoriete baseball jacks van het moment.

Filling Pieces-jack

Filling Pieces jack
©de Bijenkorf

Baseball jack van wolblend, € 350

Baseball jack van 10 Days

10 Days jasje
©de Bijenkorf

Baseball jack met logoborduursel, € 239,90

Retour Jeans-jas

Retour Jeans jas
©de Bijenkorf

Jas met wollen en leren details, € 99,99

Tommy Hilfiger-jack

Tommy Hilfiger jack
©de Bijenkorf

Wollen jas met leren details, € 690

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.