katie-holmes-omarmt-deze-controversiele-schoenentrend-voor-de-lente-290224
©ANP

Katie Holmes is geen vreemde als het om gewaagde schoenen gaat. De stijlvolle New Yorkse ster loopt in de Big Apple rond in een assortiment van opvallende stijlen, waaronder ballerina’s, Chloé-klompen en zelfs die beruchte gewatteerde Bottega-hakken. Gewone sneakers niet gezien. Holmes geeft de voorkeur aan een schoenengarderobe waarin stijl belangrijker is dan comfort. Dat gezegd hebbende, haar nieuwste paar is het allebei – hoewel het een silhouet is dat je óf haat óf geweldig vindt. Zo zagen we Katie Holmes met aan haar voeten een paar loafers met vierkante teen.

Katie Holmes draagt loafers met vierkante teen

De gewaagde loafers met vierkante teen, gebobbelde rand en lichte blokhak zijn van Acne Studios; Katie Holmes draagt ze al een paar jaar. Door ze dit seizoen weer terug te brengen, bewijst ze dat ze nog steeds niet bang is voor een overdreven schoenvorm. Natuurlijk kunnen fans van schoenen met puntige of ronde tenen – die veel meer de norm zijn – terugdeinzen bij de gedachte aan zo’n volumineus silhouet. Maar gestyled met de juiste look hebben ze iets substantieels en gestroomlijnds; ze kunnen een look echt funderen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Holmes slaagde er zeker in om de juiste look te dragen bij de opvallende schoenen. Haar minimale ensemble – met een geweldige trenchcoat, kaki broek, Mansur Gavriel-tas en cat-eye zonnebril – voelde verfijnd genoeg aan en zorgde ervoor dat haar riskantere schoenenkeuze in het middelpunt stond. De hele outfit had precies de juiste hoeveelheid pit. Zeggen we nu dat je al je loafers met ronde tenen moet wegdoen? Zeker niet, maar wat we wél zeggen, is dat je ook niet bang moet zijn om de hoekige teen te omarmen. Want, zoals Holmes duidelijk laat zien, is het een zeldzaam geval waarin vierkant cool kan zijn.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.