koningin-maxima-geeft-een-koninklijke-draai-aan-de-doorschijnende-look-op-bevrijdingsdag-296421
©Getty Images

Afgelopen weekend stond in het teken van het herdenken van alle slachtoffers tijdens de Tweede Wereldoorlog (en de oorlogen daarna) en het vieren van onze vrijheid op 5 mei. Ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren traditiegetrouw aanwezig bij de festiviteiten op Bevrijdingsdag 2024: het 5 mei-concert op de Amstel in Amsterdam. Voor de gelegenheid ruilde Máxima haar volledig zwarte outfit – die ze droeg tijdens Dodenherdenking op 4 mei – in voor een meer feestelijke look.

Máxima op Bevrijdingsdag 2024

Ieder jaar wordt Bevrijdingsdag afgesloten met het 5 mei-concert op de Amstel in Amsterdam. Een feestelijke bedoening met een bijzondere gastenlijst. Zo wonen de Nederlandse royals het evenement jaarlijks bij. Ook dit jaar keken we weer reikhalzend uit naar wat koningin Máxima uit haar koninklijke garderobe zou halen voor de speciale gelegenheid. Hoewel het altijd een verrassing is, weten we zeker dat het stijlvol gaat zijn. Zo ook deze 5 mei, toen Máxima in een look verscheen die een chique interpretatie was van de populaire sheer-trend die nog altijd gaande is.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Doorschijnende look

De koningin maakte haar opwachting in een fuchsia ensemble van haar favoriete modehuis Natan, bestaande uit een semi-doorschijnende blouse met opengewerkte mouwen en een bijpassende wijde pantalon met een strikceintuur. Ze combineerde de elegante sheer set met een paar rode sandalen, een wijnrode clutch van Sophie Habsburg en oorhangers met verschillende kleuren stenen van H.Stern. Door in te haken op de huidige trend waarbij doorschijnende stoffen hoogtij vieren, zet Máxima ook dit jaar weer een stijlvolle en moderne look neer op Bevrijdingsdag.

Koningin Máxima op Bevrijdingsdag 2024
©Getty Images