ook-koningin-maxima-is-fan-van-broderie-anglaise-304823
©ANP

Koningin Máxima weet wel wat in de mode is. Tijdens een recente actiebijeenkomst van de Nationale Coalitie Financiële Gezondheid koos ze voor een zomerse look die inhaakt op de terugkeer van een romantische trend: broderie anglaise.

Koningin Máxima draagt broderie anglaise

Voor de zakelijke gelegenheid koos koningin Máxima voor een broderie anglaise-look. Deze look – gemaakt van gaatjesborduurwerk, met zijn kokette esthetiek – is helemaal terug van weggeweest. Het maakt een comeback op de catwalk en overspoelt socialmediaplatforms als TikTok en Pinterest. Maar in plaats van een dromerige, Bridgerton-achtige jurk te dragen, laat Máxima zien dat een moderne broderie anglaise-look ook heel koninklijk kan zijn.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De koningin droeg een elegante set van ontwerper Natan, bestaande uit een wit vest en een witte top die volledig gemaakt zijn van gaatjesborduurwerk. Dit combineerde ze met een stijlvolle witte pantalon, wat haar outfit een frisse, eigentijds uitstraling gaf. Zoals vaak bij looks van onze koningin, was dit niet de eerste keer dat Máxima deze outfit droeg. En dit keer hoefden we niet diep in de archieven te duiken. Het ontwerp van Natan droeg ze namelijk ook tijdens de zomerfotosessie op Huis ten Bosch in juni. Haar kurken wedges ruilde ze echter in voor witte muiltjes. Wel maakte ze haar look opnieuw af met statementoorbellen. Dit keer koos ze voor grote bloemenoorbellen van het Franse sieradenlabel Gripox.

koningin maxima juli 2024
©ANP