koningin-maxima-brengt-dit-kleurrijke-accessoire-uit-onze-kindertijd-terug-302799
©ANP

Als het om haar stijlkeuzes gaat, staat koningin Máxima niet alleen bekend om haar elegante, vaak monochrome looks, maar ook om haar accessoires: van bijzondere erfstukken uit de koninklijke kluis die ze leent van haar schoonmoeder prinses Beatrix tot statementsieraden van moderne labels. Deze week spotten we Máxima met kleurrijk accessoires om haar pols, die rechtstreeks uit onze kindertijd komen: kralen armbandjes.

Opening nieuwe school

Koningin Máxima opende deze week het nieuwe schoolgebouw van het Emaus College in Ermelo. De koningin was niet alleen een eregast, maar ook een actieve deelnemer in de feestelijke ceremonie. Samen met een leerling van de school verrichtte ze de officiële opening, wat zelfs eindigde in een potje tafeltennis.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Voor deze gelegenheid koos koningin Máxima voor een elegante, wederom monochrome en royal-proof outfit. De koningin droeg een beige look van het Belgische modehuis Natan, met oversized klokmouwen. De neutrale tint gaf haar een statige uitstraling, terwijl de eenvoudige lijnen van het kledingstuk haar natuurlijke elegantie benadrukten. Ook Máxima’s hakken en clutch zijn van Natan. Haar grote zonnehoed van stro (het geeft ons Jacquemus-vibes, maar dan op een koninklijke manier) is van Fabienne Delvigne.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Máxima draagt kralen armbandjes

Er viel echter nog een accessoire op. Om haar pols droeg Máxima deze keer geen gouden of diamanten sieraden, maar speelse, kleurrijke armbanden die ons linea recta terugbrengen naar onze kindertijd. De afgelopen weken werd Máxima, die vrijwel altijd chique sieraden en een Cartier-horloge draagt, ook gespot met een rood draadje als armband rond haar pols. Dat zou ze hebben gekregen van een van haar dochters. Deze week voegde Máxima daar twee kleurrijke armbandjes aan toe.

Het eerste armbandje bevat vijf kralen met letters erop, al is niet goed te zien of er iets geschreven staat. Daarnaast draagt de koningin ook een armbandje gemaakt van kleine roze kraaltjes. De armbandjes, die we vaak associëren met de zelfgeknutselde armbandjes die we in onze kindertijd maakten (wie deed het niet), brengen een gevoel van nostalgie met zich mee.

We zien de laatste tijd vaker kralen armbandjes opduiken als een kleurrijke en vooral fun accessoire voor de zomer. De armbandjes van Máxima zouden kunnen duiden op een nieuw cadeau van een van haar dochters (wie weet voor Moederdag?). Al zorgt de keuze voor deze accessoires vooral voor een subtiele knipoog naar onze zorgeloze kinderjaren, toen de dingen die we zelf maakten het coolst waren om te dragen.

Koningin Máxima draagt kralen armbandjes
©ANP