koningin-maxima-brengt-kleur-op-deze-grauwe-dag-in-een-colorblocking-look-van-carolina-herrera-301999
©Getty Images

Het valt niet te ontkennen dat het weer in Nederland een beetje in een dip zit. Voor velen van ons betekent dit dat we onze winterse truien moeten aantrekken in plaats van die zorgvuldig samengestelde lentegarderobe. Misschien is het een idee om een tripje naar New York te boeken, waar de zon volop schijnt als we de beelden van koning Willem-Alexander en koningin Máxima’s werkbezoek moeten geloven. En die lentegarderobe heeft zelfs al plaats gemaakt voor fleurige zomerstukken, zo bewijst Máxima in haar nieuwste look van Carolina Herrera.

Koningin Máxima in Carolina Herrera

Om hun vierdaags werkbezoek aan de staten Georgia en New York in de Verenigde Staten af te sluiten, reisde het koningspaar af naar The Spiral in Hudson Yards. Hoog in de lucht ontmoette het stel lokale politici en vertegenwoordigers van Amerikaanse en Nederlandse bedrijven uit New York, en gaf koning Willem-Alexander een afsluitende speech. Voor de gelegenheid droeg de koningin een kleurrijke look, die de feestelijke aard van het event benadrukte. Zo verscheen Máxima in een driekleurige jurk van Carolina Herrera, waarmee ze de colorblocking-trend naar een hoger niveau tilde.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De stijltruc is de laatste tijd zeer geliefd bij de royal. We zagen Máxima bijvoorbeeld onlangs nog in een citroengele blouse met driekwartsmouwen in combinatie met een ijsblauwe, zijden maxirok bij het Koningsdagconcert. Ook maakte haar okergele coltrui, wijd uitlopende pantalon en rode mantel met bloemenapplicaties van Oscar de la Renta indruk. Daarmee laat de koningin zien op de hoogte te zijn van de laatste trends. Colorblocking was namelijk alom vertegenwoordigd op de lente/zomer 2024-catwalks, bijvoorbeeld bij Gucci, Valentino en The Attico.

Zomergarderobe

Door de zomerse temperaturen in de Verenigde Staten hebben we al een glimp opgevangen van koningin Máxima’s zomergarderobe. Naast de kleurrijke look van Carolina Herrera zagen we de royal onder meer in een blush pink pak van Claes Iversen, een vuurrode capejurk van Natan, een gele A-lijnjurk (wederom Natan) met bijpassend hoofddeksel en een witte zomerse Dior-jurk waarin de koningin zo uit een romcom leek te wandelen. Als iemand onze grijze dagen in Nederland kan opfleuren, dan is het Máxima wel.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gekleed in Carolina Herrera tijdens hun werkbezoek aan New York
©ANP