lana-del-rey-rockt-een-rokpak-of-nee-een-ieniemini-rokpak-301985
©ANP

Lana Del Rey had afgelopen week een grote avond in New York. De zangeres streek neer in de stad om de National Music Publishers’ Association’s Songwriter Icon Award in ontvangst te nemen in het Lincoln Center. Terwijl ze haar onderscheiding op het podium in ontvangst nam, sprak de ster openhartig over haar carrière en hoe ze constant inspiratie en creativiteit vindt. “Ik heb gehoord dat hoe verder je op een pad komt, het pad smaller wordt”, zei Del Rey. “Dus het is aan mij om te proberen dat pad breder te maken, zodat ik me enthousiast voel – net zo enthousiast als toen ik voor het eerst begon. Ik werk er elke dag aan; de mensen met wie ik werk maken dat zeker gemakkelijker.”

Lana Del Rey in rokpak van Chanel

Het was echter de opvallende Chanel-look van de zangeres die echt de show stal. Gestyled door Molly Dickson, droeg Lana Del Rey een klassiek zwart tweed rokpak van Chanel – hoewel ze haar eigen stempel drukte op de set. Door te kiezen voor een top met een doorschijnende ronde hals en een extra korte zoom, gaf ze het ladies-who-lunch pak een uitgesproken jeugdige uitstraling. (De rok is zo mini dat menig uptown New Yorker lichtelijk geschokt zou zijn). Toch ziet de look er elegant uit, vooral dankzij haar klassieke pumps en haar bouffant in Old Hollywood-stijl.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Zit Del Rey officieel in haar Chanel-tijdperk? Zien we haar hierna nog een vintage Lagerfeld-creatie dragen? Als ze dat doet, twijfelen we er niet aan dat ze het weer helemaal eigen zal maken. Persoonlijk zouden we een moord doen om haar te zien in een stuk uit de op Californië geïnspireerde lente/zomer 2002-collectie. Helemaal West Coast!

Lana Del Rey draagt een rokpak van Chanel
©ANP

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.