88-jarige-actrice-maggie-smith-schittert-in-nieuwe-loewe-campagne-272797
©ANP

Wie Jonathan Anderson op Instagram volgt, kreeg plotsklaps een rits aan Loewe-beelden op z’n feed te zien. De creatief directeur deelt de nieuwe campagne van de pre-lente/zomer 2024-collectie niet op het account van het Spaanse modehuis, maar lekker persoonlijk op zijn eigen pagina. Dat is uiteraard niet het enige bijzondere aan de campagne, verre van zelfs. In de campagne is namelijk niemand minder dan Maggie Smith te zien. De legendarische Britse actrice is op 88-jarige leeftijd de nieuwe Loewe-muze en bewijst maar weer dat de leeftijdsgrens van modellen volledig passé is.

Maggie Smith als nieuwe Loewe-muze

Ze staat het meest bekend om haar iconische rol als professor Anderling in de Harry Potter-films en Violet Crawley in de serie Downton Abbey. Nu kan Maggie Smith ook model aan haar indrukwekkende en bekroonde cv toevoegen.

De actrice schittert in de nieuwste campagne van Loewe. Dit doet ze in een drieluik aan foto’s. We zien haar zittend op een zigzag geprinte bank in een zwart wit ensemble met een Loewe-tas op schoot. Op de andere twee foto’s poseert ze voor een stenen muur (die de foto een extra Britse sfeer geeft) en houdt ze tassen van het Spaanse modemerk omhoog. Maar stiekem is het is vooral haar welbekende, tikkeltje guitige glimlach die de foto maakt.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De onverwachte samenwerking werd vastgelegd door de beroemde Duitse modefotograaf Juergen Teller, die Smiths tijdloze elegantie op meesterlijke wijze vereeuwigt. Deze campagne benadrukt naast de nieuwe accessoires dat leeftijd geen belemmering vormt voor stijl. Een ontwikkeling die we gelukkig steeds vaker spotten in de mode-industrie. Zo liepen iconen Charlotte Rampling en Helen Mirren recentelijk op de runway en maakten de Supers uit de jaren negentig een grote modecomeback. Voor de bijna 89-jarige Maggie Smith (en voor ons!) komt deze ontwikkeling ook goed uit, want zij is naar eigen zeggen nog lang niet van plan om met pensioen te gaan.