maxima-straalt-in-een-vrolijke-lentelook-met-sneakers-tijdens-bezoek-aan-groningen-298161
©ANP

Spring is springing – de zon schijnt en de bloemen bloeien volop. Op deze zonnige dinsdagmiddag brachten koning Willem-Alexander en koningin Máxima een streekbezoek aan Groningen. En hier mocht een vrolijke lentelook van onze koningin niet ontbreken. Máxima bewees het lentegevoel te pakken te hebben met als resultaat een stralende lentelook en een zeldzame verschijning op sportieve sneakers.

Máxima draagt Elie Saab-jurk in Groningen

Het koningspaar reisde voor een streekbezoek in het Hogeland af naar de provincie Groningen. In dit agrarische gebied, van garnalenvisserij tot boerenmelkveebedrijven, wist Máxima een glamoureuze verschijning te maken. Hoewel we haar vaker zien in monochrome of toch colorblocking ensembles gooide de koningin het in Groningen over een andere boeg en koos voor een luchtige lentejurk. Máxima droeg een doorschijnende zalmroze jurk van Elie Saab, gedetailleerd met fleurige borduursels. Het bloementhema kwam terug in haar oorbellen en in de brede diadeem met een grote bloem, afgemaakt met een opvallende drielaagse parelketting en een paar donkerbruine suède hakken.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Comfortabel: Máxima ruilt pumps in voor sneakers

De ongerepte Groningse natuur trotseren op hakken is natuurlijk niet heel praktisch. Dit vroeg om een slimme oplossing en die zorgde voor een zeldzaam gezicht: de koningin op sneakers. Máxima ruilde haar koninklijke muiltjes in voor een paar stevige stappers. De lichtbruine sneaker met witte zool van het merk Hogan zullen toch een stukje lekkerder gelopen hebben op die Groningse grasmat dan haar gebruikelijke pumps.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima op streekbezoek in Groningen.
©ANP
Koningin Máxima draagt sneakers.
©Getty Images