koningin-maxima-is-fan-van-dit-door-meghan-markle-geliefde-modelabel-298693
©ANP

In aanloop naar haar verjaardag vandaag was koningin Máxima eerder deze week op een stralende lentedag op werkbezoek in Wageningen. In tegenstelling tot haar pastelkleurige one-shoulder-look op de vooravond van haar verjaardag, koos Máxima dit keer voor een kleurrijke jurk van Johanna Oritz – een merk waar niemand minder dan Meghan Markle groot fan van is.

Máxima in Johanna Oritz 

Máxima bracht deze week een bezoek aan Foodvalley in Wageningen; een toonaangevend centrum voor agrofood-innovatie in Nederland. Het bezoek stond in het teken van duurzame voedselproductie en de rol van technologie in de landbouw. Foodvalley, gelegen in het hart van de Nederlandse ‘Food Valley regio’, is een broedplaats voor innovatie en een samenwerking tussen wetenschap, bedrijfsleven en overheid.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Tijdens haar bezoek kreeg koningin Máxima een rondleiding door verschillende onderzoeksfaciliteiten en sprak zij met wetenschappers, ondernemers en studenten die werken aan baanbrekende oplossingen voor wereldwijde voedseluitdagingen. Dat deed Máxima in een kleurrijke jurk van het label Johanna Oritz.

Favoriet van koninklijke stijliconen

Naast haar duidelijke betrokkenheid bij de besproken thema’s, trok koningin Máxima ook de aandacht met haar opvallende outfit. Ze droeg een elegante jurk van de Colombiaanse ontwerpster Johanna Ortiz. De ‘Traditional Landscape Printed Silk Maxi Dress‘ om precies te zijn. De jurk heeft een bloemachtige print en is geïnspireerd op ‘The Herbarium’ van Jose Celestino Mutis, een verzameling illustraties die de flora van Colombia viert.

De ontwerpster staat bekend om haar vrouwelijke ontwerpen, vaak gekenmerkt door opvallende patronen en gedurfde silhouetten. De keuze van Máxima voor dit merk is niet verrassend, gezien haar reputatie als een modebewuste koningin die graag kiest voor unieke en vooral kleurrijke kledingstukken. De jurk die ze droeg had een prachtige mix van rijke kleuren en een verfijnde snit die haar elegante stijl perfect complimenteerde.

Meghan Markle heeft Johanna Ortiz meerdere keren gedragen, wat het merk een extra boost in populariteit gaf. Zo werd Markle onlangs nog gespot in een jurk van het label tijdens haar royal-tour door Nigeria. Haar bekendste Johanna Oritz-moment was wel haar goudkleurige jurk tijdens de Women of Vision Awards vorig jaar. Net als Meghan, heeft Máxima een voorkeur voor kleurrijke ontwerpen die toch elegant en tijdloos zijn. Toch laat Máxima ook haar eigen favoriete merken niet links liggen. Zo droeg de koningin een clutch van haar favoriete label Natan, en haar vertrouwde Gianvito Rossi leren hakken.

Máxima bezoekt Foodvalley Wageningen
©ANP