move-over-barbiecore-en-microrok-dit-is-de-meest-gegoogelde-outfit-van-2022-235161
©Victor VIRGILE/Getty Images

Eerder deze maand publiceerde Google het Year in Search 2022rapport, waaruit blijkt dat er dit jaar onder meer veel is gezocht naar (niet zo verrassend) Wordle, Queen Elizabeth II en Euphoria. Maar wanneer we kijken naar de zoektermen op modegebied, werden een paar opvallende items het meest gegoogeld. In de categorie ‘mode’ zochten we niet het meest naar ‘microrok’ of ‘Barbiecore’, maar naar eenvoudige, minimalistische kledingstukken die zorgen voor een comfy look. Om precies te zijn naar drie ontwerpen: ‘oversized shirts’, ‘wijde broeken’ en ‘comfy loafers’. Dit is de meest gegoogelde outfit van 2022.

De mode-items die we massaal googelden

De meest voorkomende zoekopdracht was die naar ‘oversized shirts’. Een klassieke blouse is al lang een vast onderdeel van de garderobe van velen, maar het is de ruimere variant die de afgelopen twaalf maanden populair werd. The Frankie Shop is een van de labels achter deze opleving, dankzij hun gewilde katoenen poplin shirts. Ook volgend jaar zal het shirt waarschijnlijk niet aan populariteit inboeten, want geruite varianten van de oversized blouse stonden centraal in de lente/zomer 2023-collectie van Bottega Veneta.

Waarom juist dit het meest gezochte item is? Dat heeft alles te maken met het feit dat de oversized blouse volledig seizoenloos is en bij elke temperatuur kan worden gedragen. Het ziet er net zo goed uit over een bikini als met een dikke sjaal en een broek met wijde pijpen; er zijn eindeloos veel manieren om een oversized shirt te stylen. Velen kiezen echter voor een wijde pantalon en loafers. En laten dat nou net twee items zijn die óók in de top tien van meest gegoogelde mode-items van 2022 staan.

De meest gegoogelde outfit van 2022

Doordat al deze klassieke items de lijst met topzoekopdrachten halen, roepen we de wijde pantalon in combinatie met een oversized blouse en loafers uit tot dé outfit van 2022. Het is geen halsbrekende look zoals een van Rihanna’s zwangerschapsoutfits of Timothée Chalamet’s rode haltertop-look van Haider Ackermann, maar een vertrouwde combinatie die je gemakkelijk elke dag van het jaar kunt dragen. Hieronder shop je enkele van onze favoriete items zodat je de meest gegoogelde outfit van 2022 gemakkelijk zelf kunt creëren.

1. Oversized shirt

Het oversized shirt prijkt op nummer één in de lijst van topzoekopdrachten, met een piek qua populariteit in juli. Hoewel er dus in de zomer het meest naar gezocht wordt, is het klassieke oversized shirt het hele jaar door perfect.

Arket overhemd
©Arket

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaxed donkerblauwe blouse, € 59

Frankie Shop shirt
©Frankie Shop

Lichtblauwe katoenen blouse, € 155

2. Wijde pantalon

Naar wijde broeken werd het vaakst gezocht in april 2022. Merken als The Frankie Shop, The Row en Totême creëren enkele van onze favoriete items. Draag ze met een tanktop en een oversized shirt dat open wordt gedragen om de boxy fit te versterken.

Wijde pantalon van Arket
©Arket

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Loafers

Loafers zijn een staple item in een garderobe, maar als zoekopdracht piekten ze in september 2022. Ze hebben een waar back-to-school karakter, waardoor ze een perfecte herfstaankoop zijn. Ga voor een klassieke variant zoals dit paar van Arket, of voor een stevig ontwerp van Miu Miu.

Arket leren loafers
©Arket

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loafers van leer, € 179

Miu Miu leren loafers
©Miu Miu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chunky leren loafers, € 790

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.