carla-bruni-taylor-hill-alton-mason-en-meer-lopen-mee-in-de-star-studded-show-van-messika-269875
©Yannis Vlamos

Paris Fashion Week is in volle gang. Naast de reguliere lente/zomer 2024-shows van een aantal van de grootste modehuizen, vinden er ook speciale events en presentaties plaats die je niet elk seizoen op de fashion week-kalender ziet. De zogeheten High Jewelry Show van Messika is daar een voorbeeld van. Het Franse juwelenhuis organiseerde een spectaculaire show ter viering van de tiende high jewelry-collectie. Dat deed het merk met een flinke dosis starpower, zowel op als naast de catwalk.

Messika organiseert High Jewelry Show

Op donderdagavond werd het statige Pavillon Cambon op de beroemde straat Rue Cambon in hartje Parijs overgenomen door de star-studded show van Messika. Artistiek directeur Valérie Messika presenteerde maar liefst 140 creaties op de runway die haar nieuwe High Jewelry-collectie, genaamd Midnight Sun, vormen. De juwelencollectie is geïnspireerd op de ‘wilde nachten van de jaren zeventig’, met colliers bestaande uit meerdere lagen, fonkelende oorhangers en glamoureuze lichaamskettingen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De gastenlijst was even indrukwekkend: beroemdheden als Cher, Kelly Rowland, Ashley Graham, Sara Sampaio, Taraji P. Henson, Bridgerton-actrice Nicola Coughlan, Gossip Girl-acteur Ed Westwick en Vogue’s januari/februari-coverster Kelly Piquet sierden de eerste rij.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Taraji P. Henson, Cher, Valérie Messika en Kelly Rowland
©Tiziano Da Silva / Jack Tribeca
Taraji P. Henson, Cher, Valérie Messika en Kelly Rowland.

Line-up van supermodellen

Als gezicht van de collectie opende niemand minder dan nineties supermodel Carla Bruni de show. Vervolgens maakten meerdere beroemde modellen, zoals Taylor Hill, Adut Akech, Grace Elizabeth en Alton Mason, een verschijning – uiteraard behangen met de schitterende juwelen van Messika. De runwaylooks – vloeiende capuchonjurken, tweedelige partylooks en faux fur mantels – waren het werk van ontwerper Nix Lecourt Mansion. Allemaal zeer Studio 54-waardig.

Na de finale sloot zangeres Ava Max de show op verbluffende wijze af met een verrassingsoptreden, waarbij ze onder meer haar grote hit Kings & Queens ter gehore bracht. Een spektakel van jewelste passend bij een sieradenhuis dat de grootste sterren versiert met zijn imposante juwelen.

Taylor Hill loopt mee in de Messika High Jewelry Show
©Yannis Vlamos
Taylor Hill
Alton Mason loopt mee in de Messika High Jewelry Show
©Yannis Vlamos
Alton Mason
Grace Elizabeth
©Yannis Vlamos
Grace Elizabeth
Adut Akech loopt mee in de Messika High Jewelry Show
©Yannis Vlamos
Adut Akech