ottolinger-en-puma-brengen-samen-tassen-en-sneakers-uit-245333
©Spotlight

Tijdens Paris Fashion Week presenteerde Ottolinger een herfst/winter 2023-collectie op een verlaten bouwterrein. De collectie bevatte veel padded outerwear, gebreide maxi-jurken en sportieve zonnebrillen, maar daar bleef het niet bij: gasten vingen ook een eerste glimp op van de samenwerking tussen het Berlijnse modelabel en Puma.

Ottolinger herfst/winter 2023

Voor hun nieuwste collectie creëerden ontwerpers Cosima Gadient en Christa looks die naar eigen zeggen perfect zijn voor een sportieve mission girl uit een videogame. Zo zijn dieprode mesh kledingstukken bedrukt met grafische prints en doen de lijnen op broeken en leggings denken aan racekleding.

Uiteraard bevat de collectie ook de organische esthetiek die we van Ottolinger gewend zijn: asymmetrische vormen en lange slierten die aan de kledingstukken hangen. Daarnaast speelde Ottolinger met veel verschillende soorten materialen, van fluwelen pakken tot jurken met pailletten en glimmende pufferjassen.

Samenwerking met Puma

Maar het meest opvallend van de show waren misschien wel de accessoires. De tassen die door de modellen crossbody als een munitieharnas – om maar in het game girl-thema te blijven – werden gedragen, kwamen in felle kleuren als rood en geel. Wat blijkt: deze werden tassen in samenwerking met Puma ontworpen. Het Berlijnse merk gaf hiervoor een twist aan de leren tassen met het Puma-logo die het sportmerk al jaren in zijn collectie heeft. De tas kreeg een asymmetrische vorm en het logo werd vervangen voor de naam Ottolinger.

Ook de sneakers van de modellen komen uit de samenwerking met Puma. Nadat we de laatste seizoenen vele racejacks voorbij zagen op de runway, lijkt de sportieve trend nu over te slaan naar schoeisel. De schoenmodellen varieerden van leren hoge sneakers tot sneakerlaarzen met spikes op de zolen. Om ze een Ottolinger-tintje te geven, kregen de sneakers straps als details.

Ottolinger x Puma

Na de show deelden Puma en Ottolinger een gezamenlijke Instagrampost met de woorden ‘Mission mood. Speeding. Stay tuned.’ Dit doet vermoeden dat we binnenkort nog meer gear van de twee merken kunnen verwachten. De samenwerking met Ottolinger is al de derde die we aan Puma’s rijtje van samenwerkingen in 2023 kunnen toevoegen. En dat is niet zomaar: het sportmerk bestaat dit jaar 75 jaar en pakt daarom groots uit. In januari werd al een nieuwe samenwerking met ontwerper en stijlicoon Dapper Dan aangekondigd. En onlangs wist het sportmerk ook Rihanna opnieuw te strikken om Fenty x Puma nieuw leven in te blazen.

Bekijk hieronder de eerste beelden van de collab tussen Ottolinger en Puma: