rock-n-roll-chic-prada-en-miu-miu-verantwoordelijk-voor-kostuums-in-film-over-elvis-215292

Het legendarische liefdesverhaal tussen zanger Elvis Presley en zijn grote liefde Priscilla is sinds kort te zien op het witte doek. Elvis is een bombastisch en muzikaal sprookje waarin Austin Butler en Olivia DeJonge in de huid kruipen van de twee Amerikaanse sterren. Uiteraard verschijnen ze in fantastische typische rock-glamour-ensembles. Hoe kan het ook anders als de ontwerpen en styling in handen zijn van Miuccia Prada?

Prada en Miu Miu brengen hommage aan rock-‘n-roll tijdperk

De film over de the king of rock and roll ging op 24 mei dit jaar tijdens het filmfestival van Cannes in première. Sinds 23 juni is Elvis ook in Nederland te zien. Het verhaal gaat over de muziek en het leven van Elvis Presley. Gezien vanuit het perspectief van de gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager Colonel Tom Parker – een Nederlander die eigenlijk Dries Kuijk heette – gespeeld door acteur Tom Hanks.

De recensies zijn wisselend. Volgens de London Evening Standard kan de film “hectisch en oppervlakkig” aanvoelen, maar weet het de kijker op indringende wijze “tot waanzin te drijven”. The Hollywood Reporter is lyrisch en roemt “de verbluffende visuele impact”. The Independent is duidelijk: “een Amerikaans sprookje”.

Miuccia Prada werkte samen met kostuumdesigner Catherine Martin, die maar liefst twee Academy Awards won voor haar ontwerpen in de film Moulin Rouge in 2002 en nog eens twee voor The Great Gatsby in 2014. “Centraal in het leven van Elvis staat de liefdesrelatie tussen de zanger en Priscilla. Haar schoonheid en iconische stijl hebben geschiedenis geschreven. Het was voor mij belangrijk om trouw te blijven aan haar ‘mode-erfenis’. Het was geweldig om samen de Prada en Miu Miu archieven in te duiken. Een historische reis door de garderobe van de Presleys. In de kostuums die wij gemaakt hebben zie je duidelijk hun DNA terug”, aldus Martin. Bekijk hieronder de beelden.

 

©Warner Bros.
1/2
Native Share
Elvis-movie_still-01_courtesy-Warner-Bros-scaled

©Warner Bros.
2/2
Native Share
ELVIS