ontdek-vogues-nieuwe-juli-augustusnummer-met-newlyweds-anouk-en-dominique-op-de-cover-215160
©Marc de Groot, Vogue Nederland, juli/augustus 2022

Op zaterdag 11 juni zegt zangeres Anouk het jawoord tegen haar grote liefde Dominique Schemmekes, ten overstaan van zo’n veertigduizend van haar concertbezoekers op het Malieveld. Een heel bijzonder moment waar Vogue bij mocht zijn – zowel backstage als on stage. Ons gloednieuwe juli/augustusnummer viert de liefde van Anouk en Dominique, en is daarmee het startsein voor die langverwachte summer of love.

Vogue juli/augustus 2022 met Anouk en Dominique

Hoewel Anouk Teeuwe en basketbalcoach Dominique Schemmekes al ruim zeven jaar bij elkaar zijn, gaven ze nooit eerder samen een interview. Tot het moment van hun bruiloft. Een mooie aanleiding voor een gesprek en een fotoshoot met Vogue, plus een verslag van hun grote dag. Toen fotograaf Marc de Groot – die een hechte band heeft met de zangeres – op de koffie kwam, vroeg hij of Vogue interesse had in een exclusive van de bruiloft. “Daar hoefden we natuurlijk geen milliseconde over na te denken”, aldus hoofdredacteur Yeliz in haar editorial van Vogue juli/augustus 2022.

Anouk op haar bruiloft
©Marc de Groot, Vogue Nederland, juli/augustus 2022
Anouk in haar bruidsjurk van Edwin Oudshoorn, met sluier van zachte dunne Italiaanse tule.

Anouk besloot uit het niets dat het concert het moment zijn om te trouwen met Dominique. Vooral vóór Dominique, want voor haar hoefde dat trouwen niet meer zo. “Niet zo veel goede ervaringen mee”, zei ze lachend tegen Yeliz. “Maar voor hem doe ik dat, ik gun het hem. Dominique is een prachtig mens, hij verdient het.” Hoe onverwoestbaar en speciaal hun band is, vertellen ze ook samen aan journalist Alja Bakker voor hun eerste dubbelinterview ooit, exclusief in dit Summer of Love Issue. Met daarbij de prachtige huwelijksfoto’s, geschoten door Marc de Groot.

Summer of fashion

Het is niet alleen de summer of love, maar ook de summer of fashion. Omdat het de eerste echte zomer is dat we zonder beperkingen kunnen genieten van onze vrijheid, is de mode optimistisch met veel kleur (en dan vooral hot pink als de ultieme trendkleur van 2022), tule en glimmers. In Vogue’s nieuwe juli/augustusnummer barst het dan ook van de modeseries, van racerbacks, denim patchwork en gouden logo’s in New York tot katoen, kasjmier en canvas als absolute go-to’s voor een dagje varen in de zon.

Bodies shoot in Vogue juli/augustus 2022
©Walter Pierre, Vogue Nederland, juli/augustus 2022
In de 'Bodies' shoot vieren we lichamen in alle vormen en maten.

Die optimistische modezomer kenmerkt zich ook door de radicale make-over die modemagazines, shows en castings hebben ondergaan als het gaat om diversiteit en inclusie. Hoewel het modelandschap er zeker op vooruit is gegaan wat betreft het aanbieden van een breder lichaamsbeeld, lijkt de voorkeur van veel designers voor size zero er niet uit te rammen. Waarom is die fascinatie van topontwerpers voor zogeheten straight size models zo hardnekkig? En waarom accepteert de industrie dit nog steeds? Modejournalist Fiona Hering buigt zich over het vraagstuk.

De X-factor

Vogue juli/augustus 2022 is niet compleet zonder een flinke portie beauty. Zo spreekt Vogue’s beauty director Dionne Pool met topmodel Liya Kebede, een van ’s werelds mooiste vrouwen die voor elk groot modehuis heeft gelopen en die door iedere grote modefotograaf is gefotografeerd. Middels talloze L’Oréal Paris-campagnes vertelt ze ons al meer dan tien jaar keer op keer ‘dat we het waard zijn’. En als zij het zegt, geloven we het ook.

Liya Kebede in Vogue juli/augustus 2022
©Coliena Rentmeester, Vogue Nederland, juli/augustus 2022
Topmodel Liya Kebede brengt je de nodige summer vibes in Vogue's juli/augustusnummer.

Daarnaast vind je in dit nummer álles wat je moet weten over spf’s. Nu sun protection factors een vast onderdeel zijn geworden van onze dagelijkse skincareroutine, scherpen we onze criteria aan. Hoe vind je bescherming die alles doet? En welke specifieke producten hebben die felbegeerde en uiterst zeldzame X-factor? Tips die je goed kunt gebruiken voor, zeg, een zomer aan de Italiaanse kust waar Vogue’s reisjournalist Stephanie Pander je mee naartoe neemt.

Dit alles en nog veel meer vind je in Vogue’s nieuwe juli/augustusnummer, dat vanaf 30 juni in de winkels ligt en hier online te bestellen is.