just-married-anouk-is-officieel-getrouwd-met-dominique-op-het-malieveld-214130
©Marc de Groot

Driemaal is scheepsrecht, zoals ze zelf zegt. Anouk heeft zojuist – in een dazzling white dress van Edwin Oudshoorn – in Den Haag op een uitzinnig Malieveld haar jawoord gegeven aan grote liefde Dominique. Geen intieme ceremonie op het stadhuis, maar een big fat wedding met tienduizenden mensen. De belangrijkste getuigen deze bijzondere avond? Zoons Benjahmin en Elijah. Dominique koos voor tweelingbroer Philip. Anouk en Dominique hielden het niet droog toen de vows werden uitgesproken. De liefde werd uitbundig gevierd. Vogue was erbij.

Anouk getrouwd

Anouk verscheen op de dag dat het om till death do us part gaat, in iets wat je totaal niet van de zangeres verwacht. Zo’n zes dagen voor de grote dag besloot ze om bij Edwin Oudshoorn een jurk te passen. Tot vandaag – zelfs voor Dominique en de kinderen – bleef het nog spannend. Draagt ze een traditionele jurk of een power suit? Het werd uiteindelijk een prachtige witte jurk met strik. Als kers op de taart een sluier.

Dominique viel stijl achterover toen zijn grote liefde in een creatie verscheen van de bekende Nederlandse modeontwerper. Een beslissing die ze dus last minute nam.

De zangeres droeg verder schitterende sieraden van Tiffany & Co. Dominique droeg een wit maatpak van kunstenares en designer Sasja Strengholt, geïnspireerd op zijn Ghanese roots.

De geloften

“Lieve Dominique mijn levenspartner, je wil niet weten hoe blij ik met jou ben. Je bent een ongelooflijke vader en man. Ik zal altijd van je houden en trouw zijn. Ik kan niet wachten om mijn leven met jou te delen.”

Ook Dominique sprak liefdevol over zijn vrouw.  “Anouk, ik ben je echt dankbaar. Je haalt het beste in mij naar boven. En ik had nooit gedacht dat ik zoveel kon leren in zo’n korte tijd. Ik beloof jou dat ik je altijd gelukkig zal maken. Vandaag ben ik officieel jouw man.”

Voordat de I do’s werden uitgesproken, hield de tweelingbroer van Dominique – Philip – nog een mooie emotionele toespraak. “Ze stimuleren elkaar enorm in elkaars passie en dromen. In mijn optiek zijn het twee mensen die niet voor zichzelf leven, maar voor anderen. Anouk gaat door het vuur daar wanneer je haar nodig hebt. Vandaag is een bijzondere dag, een dag waar ze laten zien hoe groot hun liefde is.”

Huwelijksnummer

Net voor het omschuiven van de ringen werd het koppel toegezongen door Michelle David, Nelis Joustra en het ZO! Gospel Choir. Het huwelijksnummer van Anouk en Dominique – You Know My Name van Tasha Cobbs Leonard – zorgde voor nog meer tranen.

Dan is het moment daar: de ceremonie. Benjahmin (20), Elijah (18), Phoenix (17), Jesiah (12), Sion (7) en Jelizah (5) verschijnen op het podium. Stuk voor stuk in prachtige witte creaties. “Wat betreft de kleding van de kinderen, kon ik helemaal losgaan”, vertelde Anouks stylist Kim Keizer aan Vogue.

Het jawoord

Nadat trouwambtenaar Mildred Nijhove dé vraag der vragen stelt is dan eindelijk hét moment waarop iedereen heeft gewacht: ja, ik wil. Anouk en Dominique schuiven elkaar de ringen om en zijn vanaf nu officieel getrouwd. Uiteraard is daar dan ook de kus, de liefde spatte er vanaf. Letterlijk, want de avond eindigde met een spectaculaire vuurwerkshow.

Vogue als exclusieve partner

Meer exclusieve huwelijksfoto’s van Anouk en Dominique en hun eerste interview samen als newlyweds vind je in de aankomende Vogue-special Anouk & Dominique – The Wedding Album, dat 30 juni verschijnt. De special als eerste in huis hebben? Pre-order dan hier.