prinses-amalia-draagt-koningsblauwe-avondjurk-van-dit-populaire-belgische-modelabel-271746
©Getty Images

Het was een druk weekend voor Europese royals. Na de bruiloft van de hertogin van Medinaceli in Spanje, waar koning Willem-Alexander, koningin Máxima en kroonprinses Amalia bij aanwezig waren, reisden leden van koninklijke huizen massaal af naar Kopenhagen. De gelegenheid? De achttiende verjaardag van de Deense prins Christian. Ook Amalia was erbij, en doste zich volledig uit voor de festiviteiten in een koningsblauwe avondjurk van het Belgische modelabel Essentiel Antwerp.

Prinses Amalia in Essentiel Antwerp

Samen met de Belgische prinses Elisabeth arriveerde de Nederlandse kroonprinses op het koninklijke feest in de Deense hoofdstad. Dat deed ze uiteraard in stijl: Amalia verscheen in een floor-sweeping koningsblauwe avondjurk met capemouwen van het in Antwerpen gevestigde modelabel Essentiel Antwerp. (Grappig detail: Elisabeth heeft de jurk ook, maar dan in het fuchsia.) Aan haar voeten spotten we een paar bijpassende satijnen prinsessenmuiltjes met fonkelende gesp van Manolo Blahnik die niet zouden misstaan in Carrie Bradshaws schoenencollectie.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Ook op het gebied van juwelen pakte Amalia flink uit. Haar tiara met saffieren bestond uit stenen die ooit onderdeel waren van een collier dat koning Willem lll in 1879 aan koningin Emma gaf als huwelijksgeschenk. Om het huidige diadeem te creëren, zijn er ook vijf ornamenten van een andere juwelenset – ditmaal eigendom van koningin Wilhelmina – aan toegevoegd. Amalia maakte haar look af met juwelen in dezelfde stijl: een paar oorhangers, een collier en twee armbanden. Het collier is het zogeheten trelliscollier (of: honingraatcollier) en komt uit de sieradendoos van Wilhelmina.

Prinses Amalia draagt koningsblauwe jurk van Essentiel Antwerp
©Getty Images