prinsessen-amalia-en-alexia-in-koningsblauw-en-barbiecore-roze-op-prinsjesdag-dit-zijn-hun-looks-268628

Het is weer Prinsjesdag: op de derde dinsdag in september spreekt koning Willem-Alexander deze keer voor de elfde keer de troonrede uit. Ook niet geheel onbelangrijk: wat dragen de royals op deze dag? Alle ogen zijn natuurlijk gericht op (mode)koningin Máxima, maar ook op kroonprinses Amalia en haar zus prinses Alexia, die haar debuut maakt op Prinsjesdag.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De look van prinses Amalia

Voor deze gelegenheid draagt Amalia, in haar functie als prinses van Oranje, een koningsblauwe japon van Safiyaa.Traditiegetrouw dragen de gasten op Prinsjesdag een hoed. De hoed die Amalia draagt komt uit de kast van koningin Máxima. Vorig jaar maakte Amalia haar debuut op Prinsjesdag in een donkergroene japon met transparante mouwen en een plissé rok.

©ANP/Robin Utrecht

De outfit van prinses Alexia

Zoals gezegd maakt haar zusje Alexia, die 26 juni 18 jaar werd, haar debuut vandaag. Nu ze officieel volwassen is zal ze vaker officiële gelegenheden bijwonen. Daarom is ze er vandaag ook voor het eerst bij. Zus Alexia rijdt overigens niet mee in de Glazen Koets, want die is bedoeld voor het (toekomstig) staatshoofd. Daarom neemt ze samen met haar oom prins Constantijn en prinses Laurentien plaats in een andere koets, de Gala-glasberline.

Ook Alexia’s look is om door een royal ringetje te halen. De prinses kiest voor dé trend van dit moment: Barbiecore. Ze droeg een creatie van Zhivago.