hm-kondigt-nieuwe-samenwerking-aan-met-deens-it-merk-rotate-birger-christensen-274834
©H&M

De Rabanne H&M-samenwerking mag dan pas net in de schappen liggen (of nou ja, inmiddels niet meer: de collectie was binnen de kortste keren uitverkocht) of er is alweer een nieuwe designercollab in aantocht. Deze keer slaat de Zweedse modegigant de handen ineen met het Deense it-merk Rotate Birger Christensen. Het beste van dat nieuws? De nu al gehypte collectie komt waarschijnlijk veel sneller dan je denkt. Dit weten we over de samenwerking van H&M en Rotate.

Rotate x H&M

Het is amper een week geleden dat de Rabanne H&M-collectie dropte, maar dat weerhoudt de Zweedse keten er niet van om de wereld wederom te verblijden met een gloednieuwe samenwerking. Op maandag 13 november kwam het nieuws namelijk naar buiten dat H&M een kersverse collab aangaat met modelabel Rotate Birger Christensen van creative directors Thora Valdimars en Jeanette Madsen. De samenwerking betreft een feestelijke capsulecollectie waarvan we ons alleen maar kunnen voorstellen dat die gigantisch gaat worden.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

“Deze collectie is perfect voor het komende feestseizoen. Rotate’s benadering van mode is echt vrolijk en we zijn blij dat we zo’n positieve en levendige boodschap kunnen overbrengen aan H&M-klanten”, zegt Ann-Sofie Johansson, hoofd design dameskleding en creatief adviseur bij H&M. Ook Madsen en Valdimars, die dit jaar het vijfjarig bestaan van Rotate vieren, zijn erg enthousiast over de samenwerking: “Door samen te werken met H&M kunnen we een vleugje moderne magie toevoegen aan onze klassieke Rotate-stijlen. Ons moodboard zit boordevol feestelijke beelden, elementen van Scandinavische glamour en thema’s als empowerment en vrouwelijkheid.”

Feestelijke collectie

Om het grote nieuws kracht bij te zetten, hebben H&M en Rotate direct de beelden van de samenwerking vrijgegeven. De gezamenlijke collectie bestaat uit negen looks (in totaal tien items) die zeer kenmerkend voor het geliefde Deense label zijn. Denk aan een witte mini-jurk met een hooggesloten hals en de typische Rotate-pofmouwen. Of een soortgelijk exemplaar in het zwart met een paars-blauwe bloemenprint. Daarnaast zien we onder meer een lila kanten ontwerp met v-hals en lange mouwen, een blauwe sweater dress met oversized schouders en een roestrode off-shoulderjurk die stuk voor stuk de harten van menig modeliefhebber gaan veroveren.

Benieuwd wanneer de collectie verkrijgbaar is? Ook daar geven H&M en Rotate al duidelijkheid over. Mark your calendars, want de feestelijke items zijn op 28 november al te shoppen. Bekijk hieronder de beelden van de samenwerking.

Rotate H&M
©H&M
Rotate H&M
©H&M
Rotate H&M
©H&M
Witte blazerjurk
©H&M
Rotate H&M
©H&M
Tweedelige oranje set
©H&M