saint-laurent-en-sebago-brengen-high-fashion-loafers-met-dierenprint-uit-224342
©Saint Laurent x Sebago

Als we ergens enthousiast van worden, dan zijn het wel samenwerkingen tussen (designer)merken. Wat dacht je van Gucci en Adidas, Tommy Hilfiger en Richard Quinn of Fendi en Marc Jacobs? Er is een nieuwe collab in het leven geroepen waar ons modehart ook sneller van gaat kloppen. Zo heeft Saint Laurent de handen ineen geslagen met Sebago, het merk achter enkele van de meest herkenbare loafers en bootschoenen ooit gemaakt.

Saint Laurent x Sebago

Creative director Anthony Vaccarello vertaalt zijn visie voor Saint Laurent naar de iconische ontwerpen van Sebago. Het schoenenlabel drukte zijn stempel op de modewereld door de zogeheten Penny loafers op de markt te brengen, evenals de klassieke Docksides (waaronder het bekende Portland-model). Vaccarello’s versie van de Docksides zijn bekleed met dierenprints, in klassieke zebra- en luipaardmotieven. De schoenen zijn gemaakt van kalfsleder met – zoals beide merken het noemen – een ‘pony-effect’.

Minimalistisch met een twist

De loafers lenen zich perfect voor het aankomende seizoen. Dierenprint heeft de kracht om een minimalistische outfit naar een hoger niveau te tillen. Vooral deze exemplaren van Saint Laurent en Sebago geven een spicy draai aan iedere herfstlook, die meestal – laten we eerlijk zijn – uit donkere tinten bestaat. Draag de schoenen daarom bijvoorbeeld met een all-black look, of ga juist voor de klassieke combinatie van een witte blouse en jeans. Hoe dan ook: chiquer kun je zebra- en luipaardprint er niet uit laten zien.

De pas uitgebrachte loafers zijn verkrijgbaar in zowel heren- als damesmaten. Beide paren zijn exclusief verkrijgbaar in Saint Laurent Rive Droite-winkels en op YSL.com.

Saint Laurent x Sebago met zebraprint
©Saint Laurent x Sebago
Saint Laurent x Sebago met luipaardprint
©Saint Laurent x Sebago