sarah-jessica-parker-is-terug-op-de-set-voor-and-just-like-that-met-een-jackie-vol-juwelen-aan-haar-arm-297972
©Getty Images

Sarah Jessica Parker is gespot in de straten van Manhattan voor seizoen drie van And Just Like That – en ze heeft een Jackie-tas van Gucci vol juwelen bij zich.

Sarah Jessica Parker is terug op set

SJP bracht een groot deel van haar recente verblijf in Londen door voor The Savoy Theatre’s The Plaza Suite gekleed als Miranda uit de nineties. (Vogue-medewerkers waren op een gegeven moment bezorgd dat haar Momo 2.0 Booties operatief verwijderd zouden moeten worden). Maar terug op de set in New York is SJP opnieuw gekleed in pastelkleuren, een blouse met strikjes en onpraktisch schoeisel.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Uit een diepgeworteld gevoel van millennial nostalgie wil ik erop wijzen dat Parkers roze rok doet denken aan de tutu in de oorspronkelijke openingsscène van Sex and the City. Tenminste, als je een paar Cosmopolitans op hebt en door een zwaar bekraste Chanel-zonnebril kijkt. Intrigerender is haar tassenkeuze. Sarah Jessica Parker draagt een Jackie van Gucci vol met juwelen. Deze tas plukten kostuumontwerpers Molly Rogers en Danny Santiago uit Sabato De Sarno’s debuutcollectie van afgelopen september.

Jackie-tas van Gucci

Sabato de Sarno tilde namelijk niet alleen de klassieke Gucci-loafers naar een hoger niveau. (Dit deed hij overigens letterlijk: de stijlschoen is nu verkrijgbaar met een platformhak). De ontwerper drukte ook zijn stempel op de handtas van het Italiaanse huis die debuteerde in 1961 en zijn naam ontleent aan Jackie Kennedy. Zij gebruikte hem namelijk veel in haar First Lady-garderobe. Alessandro Michele’s opvolger koos voor een herontwerp met een clipsluiting. De met kristallen bezette versies staan het meest symbool voor de visie van de Gucci’s nieuwkomer.

“Er waren lakleren mini’s en lakleren A-lijn rokken met hoge splitten, de kortste feestjurken van duchesse satijn versierd met kristallen rasterwerk en slipjurken met kanten randen”, schreef Nicole Phelps van Vogue Runway in haar recensie. “De Sarno’s Gucci lijkt meer op die van Tom Ford, met een jaren negentig-sexappeal. Zoals de witte uitgaansjurk afgezet met keurige rijen kristallen die hij combineerde met slouchy faded jeans en een versierde Jackie-tas.”

Carrie Bradshaw was rond de millenniumwisseling al fan van de Gucci-riemtassen uit het Tom Ford-tijdperk. (Zie de aflevering waarin ze het voor het eerst weer goedmaakt met Aidan). Logisch dus, dat ze meedoet met #NewGucci. Dit is duidelijk een vrouw met een consistente smaak, zowel wat betreft opvallende accessoires als liefdespartners.

gucci jackie tas sabato de Sarno debuut
©GoRunway.com

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.