niet-je-standaard-sneaker-de-beste-schoenen-collabs-van-het-moment-269654
©Simone Rocha

In een wereld waar modecollabs komen en gaan, is het geen verrassing dat er ook op het gebied van schoenen steeds meer interessante samenwerkingen tussen merken en ontwerpers plaatsvinden. Het resultaat? Schoenontwerpen met een onverwachtste twist, door de samenkomst van verschillende creatieve visies. Denk aan Crocs die verschijnen op de catwalk (ja, echt) en stijlvoller zijn dan ooit, maar ook een samenwerking van een favoriete Amsterdamse hotspot met Asics, die leidt tot de perfecte sneaker. Kortom, deze drie schoenen-collabs wil je kennen.

De beste schoenen-collabs van het moment

Asics x Toki

Asics SportStyle is een bijzondere samenwerking aangegaan voor het creëren van een nieuwe limited edition-sneaker. Deze keer niet met een modelabel, zoals Cecilie Bahnsen, maar met een van de fijnste koffiespots van Amsterdam: Toki. In samenwerking met Zalando lanceerde het merk een nieuwe versie van de Gel-Venture 6 NS-sneaker. Het ontwerp heeft een tijdloze taupe-grijze tint gekregen, en is afgewerkt met zilverkleurige accenten. Het logo van Toki is op een subtiele manier verwerkt op de zool en uiteinde van de veters. Dat juist deze twee bedrijven de handen ineen hebben geslagen voor het creëren van een sneaker lijkt onverwachts, maar eigenlijk is er sprake van een perfecte match; waar Asics staat voor fysieke en mentale gezondheid, zorgt Toki voor ontspanning in hun café, een plek om de stad te ontvluchten en tot rust te komen.

Asics SportStyle x Toki is verkrijgbaar via Zalando.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door T O K I (@toki.times)

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Toms x Batsheva

Het New Yorkse merk Batsheva onthulde tijdens hun lente/zomer 2024-show een unieke collectie in samenwerking met het schoenenmerk Toms. Deze collab combineert het comfort en de stijl van Toms met de unieke ontwerpvisie van Batsheva’s creative director Batsheva Hay. “Ik dacht dat het cool zou zijn om met de hand ruches te naaien rond de randen en bovenop Toms-schoenen, om de nonchalante schoenen frisser en vrouwelijker te maken”, stelt Hay in een persbericht. De kanten details zijn gemaakt van deadstock kant uit New York, dat het merk gebruikte voor haar collectie.

De limited edition-collectie van Toms x Batsheva is exclusief verkrijgbaar via de webshop van Toms

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TOMS (@toms)

Crocs x Simone Rocha

We horen je denken: een modelabel en Crocs?! Yep, maar het is niet wat je denkt. Londens modelabel Simone Rocha presenteerde tijdens Londen Fashion Week niet alleen haar nieuwe lente/zomer 2024-collectie, maar ook haar nieuwe samenwerking met schoenenmerk Crocs. Hoe dat eruitzag? Net zo romantisch als de collectie van Rocha zelf; dé ugly shoe onder de ugly shoes kreeg een dromerige make-over met zwarte en witte kristallen, bloemversieringen, strikken, grote parels en plateauzolen. En niet alleen modellen droegen de schoenen; ook Simone Rocha maakte na afloop haar buiging in zwarte Crocs.

Crocs x Simone Rocha is vanaf het voorjaar van 2024 verkrijgbaar bij Simone Rocha en Crocs. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SIMONE ROCHA (@simonerocha_)