de-herfst-staat-voor-de-deur-en-deze-bruine-laarzen-wil-je-dit-seizoen-in-je-garderobe-267901
©Getty Images

Bruine laarzen zijn een klassieker en worden ook dit jaar weer veel gespot op straat. Omdat het bijna herfst is – en dus laarzenweer – zetten wij de mooiste shopopties van bruine laarzen voor je op een rij.

Laarzen in de herfst

Herfst? Oké, toegegeven, deze week was het nog tropisch warm. Maar het is al september en dat betekent dat het bijna oktober is. En dat betekent weer dat Halloween, geurkaarsen en pumpkin spice latte season toch echt in de startblokken staan. Voor je het weet, loop je weer tussen vallende bladeren in het bos. Voor de echte ‘met een deken en choco op de bank’-fans onder ons: over 15 (!) zaterdagen is het alweer kerst.

Terug naar die boswandeling in de herfst. Want echt, volgende maand stappen we en masse door die mossige bladeren. En dan is één ding noodzakelijk: goede laarzen. En dit seizoen het liefst bruine exemplaren, als we de catwalks en streetstyle tijdens fashion month mogen geloven.

Bruin in het straatbeeld

Bruin is misschien even wennen, maar brown is the new black – zouden we bijna willen zeggen. Ware het niet dat rood ook al het nieuwe zwart is en dit het seizoen van ‘de sexy grijze muis’ is. Als we de winkels mogen geloven, doet groen ook een aardige gooi naar de titel kleur van het jaar, al is Viva Magenta dat ‘officieel’ ook al voor 2023 volgens Pantone.

Maar echt, bruin is ook een enorm succesvolle kleur voor je staples deze herfst en winter. Van chocoladebruin tot donkerbruin en kastanje, maar ook camel, toffee en beige. We scharen voor het gemak deze hele waaier aan tinten onder de noemer bruin. Allemaal fijne kleuren om te combineren met wit en zwart, maar ook meer uitgesproken tinten als het veel geziene tomatenrood en olijfgroen. Warm, gezellig, staat iedereen en weinig gevoelig voor vlekken: bruin is je vriendin deze herfst.

Bruine laarzen

Bruine bikerboots van Vagabond

Stoere stappers van Vagabond. Sowieso zijn bikerboots dé trendschoen van dit seizoen, en met deze bruine laarzen zit je dubbel goed.

Vagabond bruine laarzen bikerboots
©Vagabond via de Bijenkorf

Eyra biker boot van leer, € 240

Enkellaarzen van Toteme

Misschien door de kitten heel wel iets minder geschikt voor een boswandeling, deze enkellaarzen van Toteme. Wel allemachtig prachtig voor andere gelegenheden – en die zijn er gelukkig ook genoeg in de herfst en winter.

Toteme bruine enkellaarzen via My Theresa
©Toteme via MyTheresa
Suede enkellaarzen, € 640

Isabel Marant Cowboylaarzen 

Cowboylaarzen blijven in trek deze herfst, na het succes van vorig jaar. Deze van Isabel Marant zijn bijvoorbeeld goed te combineren met een jurk, ook nog in de nazomer.

Isabel Marant bruine cowboylaarzen
©Isabel Marant via de Bijenkorf

Duerto cowboylaars van kalfsleer en suède, € 790

Platformlaarzen van Jonak

Jonak tipten we eerder als duurzaam schoenenmerk van Europese bodem. Dit seizoen liften ze je wat op van de bodem, met deze platformlaarzen met flinke hak.

Jonak bruine laarzen de Bijenkorf
©Jonak via de Bijenkorf

Ben enkellaarsje van leer, € 260

Hoge bruine laarzen van Ralph Lauren

Deze rijlaarzen van Ralph Lauren zijn klassiekers die echt in je herfstgarderobe thuishoren. Voor net dat vleugje paardenmeisjelook aan elke outfit. Hier selecteerden we trouwens nog meer hoge laarzen.

Ralph Lauren rijlaarzen bruin
©Ralph Lauren via Miinto

Hoge laarzen, € 329

Hoge bruine laarzen van Mango

Een hoge laars is altijd een fijn basisstuk in de kast. Deze leren van Mango hebben een goede hoogte om te dragen onder bijvoorbeeld een bermuda.

 

 

Mango hoge bruine laarzen
©Mango

Hoge leren laarzen, € 169,99

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.