ik-testte-kim-kardashians-controversiele-faux-tepel-bh-en-dit-is-hoe-het-ging-274727
©Skims

Op het gebied van viral mode spande de “ultieme push-up tepel-bh” van Skims de afgelopen tijd de kroon. Volgens oprichter Kim Kardashian belooft de bh “perfecte volheid met een ingebouwde neptepel voor een shockfactor”. En shockeren deed ze. De lanceringsvideo – gescript door Late Night-komiek Michelle Wolf en opgezet als een ironische les in klimaatwetenschap – verkondigde dat “in tegenstelling tot ijsbergen, deze [neppe tepels] nergens heen gaan”. Veel mensen op social media dachten dat ze beetgenomen waren. Een van de reacties – ‘Is dit een grap? Vertel me alsjeblieft dat dit een grap is!’ – kreeg meer dan 36.000 likes.

Tepel-bh van Skims 

De aanpak veroorzaakte consternatie onder milieuactivisten vanwege zowel de toon van de video als de samenstelling van de bh (Skims gebruikt virgin polyester, een niet-afbreekbaar plastic). Kardashian wees op haar investering in koolstofverwijdering en dat “Skims er trots op is om 10 procent van de verkoop van onze Ultimate Nipple Bra, als een eenmalige donatie, te doneren aan @1percentftp – een wereldwijd netwerk met duizenden bedrijven en milieuorganisaties die samenwerken om mensen en de planeet te ondersteunen.”

Te midden van de tegengeluiden was er ook lof voor de tepel-bh van Skims. ‘Als borstkankeroverlevende bedank ik je heel erg! Ik zit echt te huilen’, schreef iemand op Instagram in een reactie die werd medeondertekend door meer dan 17.300 anderen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het verhitte gesprek heeft, zoals dat meestal gaat in het Kardashian-wereldje, de nieuwsgierigheid alleen maar doen toenemen. Hoe groot zijn de neptepels? Hoe is het om de bh in het openbaar te dragen? Willen we permanent rechtopstaande faux tepels? En tot slot, toen mijn redacteur vroeg of ik het wilde proberen (ik heb tenslotte de Miu Miu-onderbroek met juwelen in de metro gedragen): waarom ook niet?

De test

Laten we beginnen met de obsessie van de mode met zichtbare tepels. In 2023 getuigen onze garderobes van de invloed van genderloze tanktops, het mainstream worden van ‘naked dressing‘ en de populariteit van bh-loosheid tijdens de pandemie. Die hebben allemaal de sociale normen veranderd over hoe we ons lichaam blootgeven door de kleding die we dragen. Ik draag regelmatig geen bh. Als ik een bh draag, is het waarschijnlijk een rekbaar, pseudo-sportief croptopje, wat verklaart waarom ik mijn exacte bh-maat niet wist toen ik het Skims-team vroeg of er een sample van de tepel-bh was die ik mocht proberen.

De unboxing: een ultieme push-up tepel-bh – de naam zegt het al – doet veel tegelijk. Het is gedempt als een hotelkussen met traagschuim waar je een kromme nek van krijgt. Ik had niet verwacht dat ik er een compleet decolleté bij kreeg, en – vergeleken met de algehele illusie van vergroting – zijn de faux tepels relatief kleine bultjes op de gladde buitenkant van de bh.

Hoe draag je de tepel-bh van Skims?

Hoe stijl je de tepel-bh van Skims? Ik koos voor Miu Miu’s donkergrijze gebreide set van herfst/winter 2023 als een knipoog naar de sweater girl-look van het Hollywood van de jaren veertig en vijftig. De fijne wollen setjes die werden gedragen door filmsterren Lana Turner en Patti Page legden de nadruk op de bustelijn op een manier die we tegenwoordig meestal niet meer doen. Maar nu de Y2K-stijl langzaam weer uit het zicht verdwijnt, heeft de opkomende modeheropleving van de jaren vijftig dit seizoen mijn volle aandacht. Ik zocht een donkerblauwe kokerrok uit, voegde een ondoorzichtige panty toe en vertrok naar kantoor.

Het eerste wat me opviel was hoe ongelooflijk comfortabel de beha is. Hij is licht en de stof is extreem zacht. Tenzij je een strak topje gemaakt van een ultralichte stof draagt, zijn de neptepels nauwelijks zichtbaar. Maar daar gaat het juist om.

Zonder bh gaan (of de schijn van zonder bh gaan) is een tip die rechtstreeks uit het handboek voor redactionele styling komt. “Je kunt een look verpesten door er een bh onder te dragen”, waarschuwt Vogue’s shopping editor Jessica Geradi. “Het kan afbreuk doen aan het ontwerp en het silhouet veranderen.” In het geval van de tepel-bh van Skims laat het beetje tepel de bh er juist natuurlijk uitzien, terwijl je borsten extra ondersteuning krijgen.

Eindoordeel

De hamvraag: heeft iemand van mijn collega’s gezien dat ik de faux nipple bra droeg? Nee, dat hebben ze niet. Ik vroeg onze waarnemend beauty director (de beautyafdeling heeft een betrouwbaar forensisch oog voor het spotten van alles wat nieuw of veranderd is) of iets er… anders uitzag.

“Heb je je haar veranderd?”

“Nee.”

“Weet je het zeker? Het ziet er roder uit.”

“Nog iets anders?”

Het blijkt dat als je onthult dat je de tepel-bh van Skims draagt, je al snel mensen de bh laat zien – zo fascinerend is het. Maar als je ze niet vertelt dat je hem draagt, hebben ze waarschijnlijk geen idee.

Schokkende factor? Wat de neptepels betreft: nul. De volumineuze vulling aan de andere kant, nou, voor een generatie die graag *au naturel* gaat, zorgde dat voor een nieuwe ervaring. Zou de virale interesse in de faux nipple in plaats daarvan kunnen leiden tot een heropleving van Wonderbra-achtige decolletés uit de jaren negentig? Ik sluit het niet uit.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.