kim-kardashian-viert-haar-43e-verjaardag-in-een-felrode-jurk-met-cut-outs-272565
©Getty Images

De Kardashians kwamen naar restaurant Funke in Beverly Hills voor de 43e verjaardag van Kim Kardashian op vrijdagavond. Door goddelijke intuïtie – of door tussenkomst van Kris Jenner – waren de paparazzi er om hun aankomst vast te leggen. Het zal je niet verbazen dat Kim – een vrouw die ons wil doen geloven dat ze een fonkelende mini-bh van Gucci naar bed draagt – het soort rode Balenciaga-jurk droeg dat elk roddelblad zal omschrijven als ‘ravishing‘. Ik wou dat Joan Rivers nog leefde, alleen al om de grappen te horen die ze zou hebben gemaakt over al die touwtjes.

Kim Kardashian viert 43e verjaardag

Als je ook maar één hersencel hebt gewijd aan het volgen van de mode van de afgelopen maanden, dan weet je nu dat – met excuses aan Pantone’s vergeten Viva Magenta – rood de kleur van het jaar is. Er waren ‘pops‘ van de kleur bij The Row en Stella McCartney. Maximilian Davis claimde het scharlakenrood als zijn kleur bij zijn Ferragamo-debuut, terwijl Sabato De Sarno ‘Gucci Rosso’ introduceerde tijdens zijn lente/zomer 2024-collectie op Milan Fashion Week. Hoe minder ik zeg over de tomato girl, hoe beter, maar het volstaat te zeggen dat er ook een behoorlijke hoeveelheid rood bij kwam kijken.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Red takes no prisoners“, schreef Charlotte Sinclair in een essay voor de Britse Vogue in 2017, toen de kleur weer een nieuw moment beleefde nadat Riccardo Tisci zijn laatste collectie voor Givenchy volledig in ‘Givenchy Red’ onthulde. “Het is de kleur van koningen en koninginnen, oorlog en imperium, theater en macht. Rood is adrenaline, vuurwerk, breken met conventies. Het is schaamte en geweld en blozen en woede.” Het is ook een manier om er zeker van te zijn dat alle ogen op jou gericht zijn op, zeg, je 43e verjaardag – iets wat Kim Kardashian heel goed weet.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.