kim-kardashian-bedekt-zichzelf-met-50-000-parels-voor-het-met-gala-2023-252072
©Getty Images

Het Met Gala stond dit jaar in het teken van de overleden Duitse modeontwerper Karl Lagerfeld; de looks van de A-listers waren een eerbetoon aan de eregast van het fashion event in New York. Op de rode loper kwamen duidelijk verschillende thema’s terug. Zo zagen we veel zwarte en witte kleuren en strikken en parels. Kim Kardashian pakte zoals altijd flink uit met haar look. De realityster droeg een custom naked dress van Schiaparelli’s Daniel Roseberry, bedekt met 50.000 zoetwaterparels.

Kim Kardashian op het Met Gala 2023

Als eerbetoon aan het juweel dat Lagerfeld vaak in zijn werk gebruikte, droeg Kardashian een volledige parelensemble met een voorgevormd korset en een gedrapeerde rok, die beide versierd waren met 16.000 kristallen (haar choker, pareloorbellen en ring waren ook gemaakt van parels en kristallen). Maar liefst twaalf mensen hebben meer dan duizend uur aan de look van Kardashian gewerkt; elke streng parels werd geregen en om haar lichaam gedrapeerd. De look werd afgemaakt met een dramatische stola.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Al jaren zijn de Met Gala-looks van de Kardashians ‘the talk of the town‘. Zo verscheen Kim Kardashian vorig jaar op het prestigieuze event in de iconische naked dress die Marilyn Monroe in 1962 droeg toen ze president John F. Kennedy toezong op zijn 45e verjaardag. In 2021 verscheen ze ook op de rode loper in een opmerkelijke look. Kardashian droeg toen een zwarte, gezichtsbedekkende spandex-look van Balenciaga-ontwerper Demna Gvasalia, die meteen viral ging. De outfit leidde onder meer tot talloze memes. En in 2013 haalde haar gebloemde Givenchy zwangerschapsjurk ook al de headlines.

Kim Kardashian op het Met Gala 2023
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.