kim-kardashian-debuteert-platinablond-op-marilyn-monroe-geinspireerd-kapsel-op-het-met-gala-2022-210887
©Getty Images

Er zijn veel parallellen te trekken tussen Marilyn Monroe en Kim Kardashian. Bovenaan de lijst staat misschien wel hun bombastische schoonheid, die in hun eigen tijdperken voor seismische golven zorgt. De keuze van Kim Kardashian om tijdens het Met Gala 2022 de iconische Hollywood-actrice te imiteren als knipoog naar het thema ‘In America: An Anthology of Fashion’ is nu al legendarisch.

Kim Kardashian op het Met Gala 2022

“Ik dacht meteen: ‘Wat is het meest Amerikaanse waar je aan kunt denken?’ en dat is Marilyn Monroe”, vertelt Kardashian aan Vogue. “Het meest Amerikaanse Marilyn-moment is voor mij toen ze ‘happy birthday’ zong voor JFK.” Als Kardashian de jurk aantrekt die Monroe droeg om de 45ste verjaardag van president John F. Kennedy te vieren in Madison Square Garden in 1962 – een glinsterende, nude variant die bekend staat als de originele naked dress – belichaamt ze de iconische stijl van de ster. Al helemaal dankzij haar nieuwe platinablonde verfbeurt.

Pete Davidson en Kim Kardashian op het Met Gala 2022
©Getty Images
Pete Davidson en Kim Kardashian op het Met Gala 2022.

“Ik wilde ook een fysieke verandering, dus ik dacht, ik wacht op dit moment. Ik besteedde een dag aan het verven van mijn haar – 14 uur aan een stuk – om het voor elkaar te krijgen”, legt Kardashian uit over het bereiken van de perfecte tint van Marilyns blond met hairstylist Chris Appleton.

Doppelgänger-effect

Kardashians vers geblondeerde lokken worden in een ultramoderne strakke knot gestoken. Daarmee geeft ze haar eigen draai aan Monroe’s kapsel. Het doppelgänger-effect wordt versterkt door Kardashians make-up look met stapels valse wimpers en een zachte gloed op haar gezicht. Laat het maar aan Kim over om een historisch moment tot in (bijna!) het kleinste detail te serveren.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.