hoe-je-met-een-simpele-tanktop-een-chique-glamourlook-maakt-kijk-het-af-bij-deze-parisienne-248489
©Michael Kors - Emma McIntyre/WireImage

Als je denkt aan een stijlvolle feestlook is het eerste kledingstuk dat je te binnen schiet hoogstwaarschijnlijk niét een tanktop. Maar waarom niet het meest minimalistische combineren met het meest extravagante? De Franse actrice Mélanie Laurent doet het je voor tijdens haar verschijning op de rode loper deze week. Resultaat? Glamour, maar dan à la Parisienne in een stijl die we vanaf nu tanktop-chic noemen.

Tanktop-chic 

Deze week vond een avant-première plaats van Murder Mystery 2 – het vervolg op de succesvolle (en hilarische) misdaadfilm met Jennifer Aniston en Adam Sandler. Waar Aniston tijdens de avond in Los Angeles gehuld ging in een stijlvolle naked dress van Versace, koos Mélanie Laurent voor een basic-meets-chic look. De Franse actrice is onderdeel van de nieuwe film die zich – hoe kan het ook anders – afspeelt in Parijs en koos voor haar rode loper-look voor ingetogen glamour zoals de Fransen dat doen.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Voor haar outfit koos Laurent twee ogenschijnlijk tegenstrijdige kledingstukken. Een simpele grijze viscose tanktop-body vormde de bovenkant van de look, terwijl een met zilveren pailletten bezaaide pareorok de outfit compleet maakte. Beide ontwerpen komen uit de lente/zomer 2023-collectie van de Michael Kors Collection. Om haar grijs-zilverkleurige outfit af te maken koos de actrice voor zilveren platformhakken en een combinatie van zilveren armbanden en ringen.

Basics voor glamourlook

Laurents look is een bewijs dat goede basics voor veel meer bestemd zijn dan een dagelijkse outfit. Zo schreven we eerder al dat de tanktop een van de minst opvallende modestatements was afgelopen jaar, en zowat op elke catwalk  de show op een subtiele manier stal. Ook de combinatie van een basic trui met een feestelijke rok zagen we overal tijdens de afgelopen herfst/winter-shows.

Stuk voor stuk bewijs dat basics perfect zijn voor een ingetogen glamourlook, juist omdat de combinatie met meer elevated stukken het gevoel van moeiteloosheid perfect belichaamt. En laat dat je ne sais quoi-concept nu net hetgeen zijn waar vooral de Fransen zo goed in zijn. Dat bewijst Laurent als geen ander met haar tanktop-chique look tijdens de première van de nieuwe film, die vanaf 31 maart te zien is op Netflix.

Michael Kors Collection lente/zomer 2023
©Spotlight
Michael Kors Collection lente/zomer 2023