de-combinatie-van-een-feestelijke-rok-en-een-slobbertrui-is-een-winnaar-deze-lente-248232
©Getty Images

Van alle outfits die Keira Knightley droeg tijdens haar recente persstunt in New York – om haar nieuwe film Boston Strangler te promoten – viel er één in het bijzonder op. Ja, natuurlijk stal de gouden jurk van Simone Rocha de show in The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, en bracht de dirndl van Vivienne Westwood Britse charme naar de straten van de stad. Maar het was haar geveerde Valentino-maxirok in combinatie met haar kasjmieren slobbertrui die haar meer voor de hand liggende fashion statements overschaduwde.

De combinatie belichaamt “het gevoel van moeiteloosheid” dat haar stylist, Leith Clark, tijdens deze reis wilde overbrengen, en vat de ongecompliceerde stijl van de actrice perfect samen. Het is een weerspiegeling van een bredere modebeweging die op dit moment gaande is, waarbij high-low styling centraal staat.

Prada 2023 leuke rok en slobbertrui
©Spotlight

Feestelijke rok en slobbertrui

De recente herfst/winter 2023-shows stonden bol van leuke rokjes gestyled met breisels. Neem bijvoorbeeld de show van Prada. Het modehuis presenteerde hoogstaande alledaagse kleding. Onze favoriete combinaties waren de antracietgrijze en camelkleurige truien met ronde hals in combinatie met mini- en midirokken versierd met origamibloemen. Raf Simons legde backstage uit dat deze rokken geïnspireerd zijn op de versieringen die vaak te zien zijn op trouwjurken. “Het dagelijkse leven verdient mooie dingen. Omdat elke dag van het leven telt”, aldus Miuccia Prada over de collectie.

Ook Molly Goddard keek naar de schoonheid van het alledaagse en deed dit seizoen een stapje terug. “Ik wilde terug naar een plek waar het heel eenvoudig aanvoelt”, zei ze over de casual silhouetten op de catwalk. Look vijf, een springerige rok met luipaardprint en een beige slobbertrui, belichaamt dit high-low concept.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Molly Goddard herfst/winter 2023. Christopher Kane herfst/winter 2023. leuke rok en slobbertrui
©Molly Goddard herfst/winter 2023. Christopher Kane herfst/winter 2023.

Bij Christopher Kane waren de looks zakelijk ‘van boven’ en feestelijk ‘van onder’. We zagen gelakte kokerrokken van vinyl in sirenerood en glanzend zwart met ruches aan de voorkant, wat contrasteerde met de effen vesten en truien erboven. Hetzelfde kon gezegd worden van Gabriela Hearsts gesplitste leren rok in combinatie met een baggy jumper, met leren handschoenen en veterlaarzen voor extra edge.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Gabriela Hearst herfst/winter 2023 - Prada herfst/winter 2023 leuke rok en slobbertrui
©Gabriela Hearst herfst/winter 2023 – Prada herfst/winter 2023

Do it yourself

Het beste aspect van deze trendy look? Hij is gemakkelijk na te maken; Keira Knightleys zorgeloze kijk op glamour bereik je in no-time. Investeer in een leuke rok – of versier je eigen rok – en trek je favoriete trui aan.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.