taylor-swift-breekt-met-haar-everywoman-stijl-door-een-paar-glazen-sleehakken-te-dragen-277861
©Getty Images

Als Time’s Person of the Year heeft Taylor Swift heel wat te vieren. Dat vraagt om feestelijke looks, zoals de double-breasted, tweed jas van Stella McCartney die de zangeres in New York droeg tijdens een avondje uit. Met zijn ruitpatroon en mix van herfstige kleuren maakt de ster een cozy indruk. Als we onze blik laten zakken, zien we echter een stijlbreuk; de zangeres draagt een paar schoenen die níet typisch Taylor Swift zijn: een paar zwarte sleehakken met een glazen hak.

Taylor Swift draagt glazen sleehakken

Swift droeg haar Stella McCartney-jas met een bijpassende minirok, waarmee ze de specifieke New England-achtige preppiness die haar garderobe voor 2023 heeft bepaald – allemaal panty’s en tassen met ruitjespatroon – nog eens extra benadrukte. De schittering van Vrai’s diamanten oorbellen kan je afleiden, maar zoom in en je ziet iets experimenteels gebeuren: een paar sleehakken ontworpen door Jimmy Choo en Jean Paul Gaultier, die zijn versierd met een kitscherige hak waarin een mini-Eiffeltoren met de hand is gegraveerd in plexiglas.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Dit zou weleens een ommekeer kunnen betekenen voor Swifts relatable en toegankelijke benadering van mode, waarbij ze high fashion combineert met streetwear (denk aan een Miu Miu-rok in combinatie met gezellige sokken en Mary Janes, en een broek van The Row gecombineerd met Sézane-loafers). En het zou wel eens de eerste keer kunnen zijn dat we Taylor Swift in een zogenaamde ‘wrong shoe‘ zien lopen. Zou de zangeres – die nooit heeft beweerd een modefanaat te zijn – haar eerste stappen richting Parijs zetten?

Taylor Swift draagt een paar glazen sleehakken
©Getty Images
Taylor Swift draagt een paar glazen sleehakken
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.